Ce cred bărbaţii despre femei

1 57320 original jpg jpeg

Ambiţioase, tenace, enervante când le contrazici... Bărbaţii nu obosesc niciodată când vorbesc despre femei. Dincolo de toate aceste caracterizări, prin care vor să ne facă să credem că sunt cât se poate de obiectivi, se ascunde surprinzător de multă tandreţe.

Harnice şi eficiente

Cu o mână pe telefon,formând numărul pediatrului,cu cealaltă făcând o listă de cumpărături şi cu ochii pe ultimele e-mailuri...

Facem de toate,ne gândim la toate. Bărbaţii,chiar dacă admiră capacitatea noastră de a le anticipa  dorinţele,profită fericiţi de darul acesta şi de talentul feminin de a face mai multe lucruri dintr-odată.

Şi, dacă mai era nevoie de o confirmare,un studiu făcut la Universitatea Hertfordshire din Anglia spune lucrurilor pe nume.

50 de bărbaţi şi tot atâtea femei au primit de rezolvat,în 8 minute,patru sarcini:să facă o problemă de matematică,să găsească o stradă pe harta unui oraş,să întocmească un plan de căutare a unei chei pierdute pe un câmp imaginar şi să întrerupă aceste activităţi pentru a răspunde la un test de cultură generală.

Ei bine,femeile s-au organizat logic şi cu metodă. Bărbaţii s-au chinuit să pună în evidenţă dificultăţile sarcinilor primite.

Dumitru Enache, 41 de ani, profesor, Iaşi

„Pentru ele, totul e important”

„Mereu m-am mirat cum pot femeile să vorbească la telefon,de exemplu,şi să pregătească în acelaşi timp cina. Un bărbat nu poate.

Pentru noi,în afară de serviciu,nimic nu e important. Femeile sunt mult mai responsabile şi se pot bucura de lucruri mărunte.” 

Exigente şi critice

Femeile s-au luptat mult pentru egalitate în cuplu. Acum,bărbaţii gătesc şi vor să se ocupe de copii,dar aşteaptă ca femeile să-i ghideze.

Or,degeaba proclamă ele sus şi tare împărţirea sarcinilor în casă,dacă nu se pot abţine să critice tot ce fac partenerii lor. Iar ei nu înţeleg nimic din intransigenţa aceasta şi se simt dezorientaţi.

Femeile ar vrea de fapt să împartă toate activităţile casnice cu bărbaţii,dar ei să-şi păstreze virilitatea,ca semn de putere şi de stăpânire,nu să aştepte „indicaţii“ pentru lucruri atât de mărunte.

Poate vor prea mult:să fie şi mame,şi amante,să aibă şi viaţă de familie,dar şi o carieră.

De vină este capaciatea noastră,a femeilor,de a transmite mesaje contradictorii.

Ne revendicăm un nou rol,dar nu cedăm nimic din cel de „femei de casă“.

Vrem să continuăm să controlăm,pentru că nu putem suporta gândul că cineva rezolvă treburile casei tot atât de bine ca noi,dar prin alte metode.

Emil Lotreanu, 35 de ani, agent imobiliar, Bucureşti

„În bucătărie, au mai multe mâini”

„Îmi place să gătesc,dar nu sunt tot atât de bun ca soţia mea.

Ea poate să facă trei mâncăruri deodată şi lecţii cu cel mic.

Eu,când intru în bucătărie,trebuie să fiu foarte liniştit.

Nu dau voie nimănui să mă deranjeze.”

De bază în cuplu şi în familie

Bărbaţii admit că femeile de azi sunt mai puţin supuse decât bunicile lor. Ele îşi aleg şi îşi asumă felul în care vor să-şi trăiască viaţa.

Mulţi cred că femeile sunt mai dominatoare şi în relaţiile amoroase.

Şi asta pentru că independenţa noastră financiară ne ajută să fim mai libere când vrem să avem grijă de noi,să seducem,să ne exprimăm dorinţele.

Femeia de 40 de ani are mai puţine lucruri de dovedit. Ea şi-a cucerit propriile plăceri şi le-a revendicat. Dar nu într-atât încât să-şi neglijeze familia.

Este suficient ca o femeie să afle că fiul ei are febră ori că soţul nu se simte bine şi,oriunde s-ar afla,pleacă să vadă ce se întâmplă acasă.

Ce nu vor înţelege niciodată bărbaţii

De ce suntem atât de obsedate de siluetă? 

Simplu! Ca să ne simţim bine, frumoase, apreciate. Nici noi nu vom accepta vreodată că bărbaţilor pot să le placă rotunjoarele.

De ce ne place să despicăm firu’-n patru când e vorba de sentimente?

Să le spunem acum:pentru că,exprimându-ne drumul emoţional pe care îl parcurgem,ne facem ordine în minte.

De ce ne cumpărăm atâtea lucruri?

Iată de ce:rochiile frumoase şi bijuteriile  ne ajută să ne reconstruim imaginea de sine,să ne creăm identitatea feminină. Înnoindu-ne garderoba,avem senzaţia că devenim alte persoane,mai stăpâne pe sine şi mai seducătoare.

De ce vorbim ore întregi la telefon cu prietenele?

Pentru că, în compania lor, putem vorbi despre orice şi nu ne cere nimeni soluţii şi explicaţii.

De ce nu se pot plimba cu noi prin cartier, fără să ne salutăm cu tot felul de cunoştinţe?

Explicaţia asta e cea mai simplă. Pentru că nouă ne place să întreţinem relaţii cu multă lume. 

Ionuţ Pătraşcu, 37 de ani, inginer, Bucureşti

„Femeile sunt perfecţioniste”

„Da,au o obsesie! Vor să fie totul perfect. Şi asta le face mereu nemulţumite şi,să mă ierte toate,enervante.

Eu cred că asta li se trage din faptul că sunt sub presiunea timpului, a fricii că orologiul lor biologic le va suna bătrâneţea, înainte ca ele să fi reuşit să termine tot ce şi-au propus.

Altfel,de ce ar fi aşa insistente?”

Sursa foto: www.huffingtonpost.com