Ce nu suportă bărbaţii la femei

1 70197 original jpg jpeg

Ne plângem adeseori de comportamentul „nesuferit“ al partenerilor noştri, fără să analizăm care sunt cauzele. De multe ori, de vină suntem chiar noi! Anumite gesturi pe care le facem, anumite atitudini pe care le adoptăm îi scot, automat, din sărite.

Unui bărbat nu-i plac următoarele lucruri la o parteneră:

Să se pună într-o lumină proastă

E un defect aproape universal la femei:când îşi dau întâlnire cu un bărbat de care sunt îndrăgostite,sfârşesc inevitabil prin a-i mărturisi ba că-s prea grase,ba că-s slabe,ba că au părul prea creţ,ba că nasul prea mare...

Discuţii de genul acesta,care au loc frecvent între femei şi care chiar înlesnesc comunicarea,îi jenează foarte mult pe bărbaţi. Lor nu pe place să se discute despre eşecuri,ci doar despre victorii. Detestă să-şi împărtăşească slăbiciunile – sau să audă pe cineva făcând acest lucru.

În plus,a te pune singură într-o lumină proastă este un mod indirect de a-ţi jigni partenerul:ce,el umblă la braţ cu o „năsoasă“? Fă-l mândru de tine şi păstrează-ţi nesiguranţele pentru amice.

Să despice firu-n patru

„Azi,nu mi-ai spus decât de 3 ori te iubesc – deci nu mă mai vrei“;„De ce nu mă priveşti în ochi când vorbeşti,te gândeşti la altcineva?“. Prea multe propoziţii de genul ăsta îl irită,pentru că la el ce-i în guşă,şi-n căpuşă:dacă ţi-a spus „te iubesc“ azi dimineaţă,să ştii sigur că aşa e. 

Să-l întrerupă

Când iubitul ţi se adresează,imaginează-ţi-l pe o scenă,sub reflectoare. El,cel puţin,aşa se vede. Prin urmare,nu-i scurtcircuita discursul cu întrebări sau cu observaţii răutăcioase,nici cu „mutre“ dispreţuitoare. Aşteaptă să termine „reprezentaţia“ pentru a-i da replica.

Pentru el,e important să asculţi ce are de spus şi să încerci să-l înţelegi.

Să vorbească fără să asculte

Pare un clişeu,dar mulţi bărbaţi sunt deranjaţi de debitul verbal necontrolat al partenerei lor. O femeie care ştie să vorbească,care are despre ce să vorbească şi care ştie să şi asculte este întotdeauna apreciată. „Dialog“ este cuvântul cheie pentru o relaţie sănătoasă.

Dacă te laşi dusă de val şi nu te mai opreşti din povestit... e suficient să urmăreşti limbajul non-verbal al partenerului – se foieşte pe scaun,se uită în gol,butonează telefonul mobil-  pentru a-ţi da seama că e timpul să-l laşi şi pe el să deschidă gura.

Să mintă

Minciuna e o adevărată fobie masculină. Nu trebuie să te simtă că-l minţi nici pentru treburi mărunte! Iar femeile exact asta fac:lansează „minciunele“ nevinovate într-o mie şi una de situaţii. Însă,pentru mulţi bărbaţi,oricât de mică,minciuna rămâne minciună-şi este contabilizată cu rigoare de colecţionar!  Prea mult neadevăruri subminează încrederea – iar asta nu-i lucru bun într-o relaţie.

Să-l facă să aştepte

Trebuie să ieşiţi,el e gata de o jumătate de oră şi te aşteaptă,fumând nervos. Iar tu cotrobăi încă după eşarfa care se asortează cu pantofii.

Pe scurt:bărbaţii urăsc să aştepte. Dacă întârzierile devin un obicei,aşteaptă-te la o izbucnire nervoasă.

Să se dea în stambă

Bărbaţii adoră femeile cu personalitate – dar fără excese. A avea caracter nu înseamnă să înjuri ca un birjar,să fii isterică sau să provoci scandal în locurile publice. Partenera ideală e capabilă să-şi ţină nervii în frâu!

Citeşte şi:

Tulburări sexuale:de vină să fie tiroida?

Injecţiile cu testosteron stimulează apetitul sexual