Ce omoară pasiunea

1 55214 original jpg jpeg

De-a lungul timpului, e firesc ca momentele de intimitate să se rărească în cuplu. Motivele sunt numeroase, dar ironia cea mai mare este că tocmai această activitate atât de plăcută poate echilibra lucrurile. Află cum să întorci balanţa în favoarea voastră.

La 30 de ani

Staţi cu chirie sau cu socrii ori v-aţi cumpărat,cu credit,un locşor al vostru. Aveţi împrumuturi la bancă şi tot ce câştigaţi investiţi în cămin. Apoi vin cheltuielile,mâncarea şi,în cazul unui copil,hăinuţe şi alte lucruri necesare,evident,extrem de scumpe. Tot făcând calcule şi încercând să supravieţuiţi,cine se mai poate gândi la nopţi pasionale?

Ce poţi face:În cazul în care aveţi părinţi în putere,apelaţi cu încredere la ei. Las-o pe mama ta să vă gătească la sfârşit de săptămână sau du copilul la părinţii lui,pe durata zilei,ori de câte ori se poate. Vorbeşte cu soţul tău,nu te îndepărta de el şi încearcă să fii caldă,atentă şi deschisă în ceea ce-l priveşte. Gândeşte-te la o zi pe săptămână în care să-l surprinzi cu ceva nou sau în care să ieşiţi din casă şi,implicit,din rutină.

La 40 de ani

Studiile arată că majoritatea femeilor tind să se „relaxeze“ după ce se căsătoresc. Nu se mai îngrijesc ca înainte (din lipsă de timp şi pentru că au copii de crescut sau locuri de muncă de păstrat),nu mai fac mişcare şi deci riscă să nu mai fie la fel de atractive pentru bărbaţii lor. În momentul în care această relaxare a ta nu-l mai motivează nici pe el să fie tandru şi afectuos,trebuie să iei măsuri.

:Pentru 30 de minute seara,mergeţi]n cel mai apropiat parc şi alergaţi,ieşiţi cu bicicletele în weekend sau înscrieţi-vă la un curs de dans. Şi nu uita nici de îngrijire! Vopseşte-te,pensează-te şi ai grijă de manichiura ta. Toate aceste mici detalii contează în ochii soţului tău. Şi cel mai important,dacă observi că el se poartă mai rece,nu-l acuza! Nu fi excesiv de geloasă,vorbeşte calm cu el şi]ncearcă să fii din nou prietena lui. Uşor-uşor,totul poate fi repus pe roate. 

La 50 de ani

simeon stalpnicul png

Să petreci aproape fiecare moment cu aceeaşi persoană pentru tot restul vieţii poate avea avantaje,dar şi dezavantaje. Lucrul care te îngrijorează cel mai mult acum este că vă veţi plictisi unul de altul,în lipsa copiilor,plecaţi de-acasă să-şi facă rostul lor. Parcă nu mai ştiţi ce să vă mai spuneţi şi nu mai sunteţi nici apropiaţi fizic. 

:Gândeşte-te la diverse activităţi:mergeţi la un film,ieşiţi în parc sau invitaţi-vă prietenii la masă în weekend. Fii atentă cu el,găteşte-i mâncărurile preferate,fă-i un masaj şi arată-i afecţiune! Bărbaţii sunt receptivi la partenere calde şi înţelegătoare.