Ce să NU faci când ai pus capăt unei relaţii

1 66426 original jpg jpeg

Poate părea dur să spui că o despărţire este un eşec, dar cu siguranţă asta ai simţit de fiecare dată când ai încheiat un capitol amoros. Cu toate astea, trebuie să ştii că lucrurile pot fi privite şi dintr-o lumină mai optimistă.

O despărţireîţi poate deschide noi drumuri,poate crea oportunităţi,aşa că de ce să te închizi în casă şi să plângi după ex-ul? În continuare vei afla ce nu trebuie să faci atunci când ai pus capăt unei relaţii

1. Nu te da bătută din punct de vedere emoţional!

Crezi sau nu,nimeni nu s-a născut învăţat. Aşa că,inclusiv într-o relaţie,suntem sortiţi greşelii,dar,prin încercări şi erori învăţăm cum să comunicăm,cum să luptăm pentru ceea ce ne dorim şi,mai ales,cum să iertăm. Deci,atunci când eşti cu inima frântă,aminteşte-ţi că asta poate fi o parte integrantă a călătoriei tale către dragostea adevărată.

2. Nu încerca să pari neafectată

Filmele alimentează mitul unei "despărţire impecabile"-unde ambii parteneri ajung la concluzia că relaţia nu mai merge,dar că pot rămâne buni prieteni. Asta nu înseamnă că aşa se întâmplă şi în viaţa reală. Ca orice tranziţie care implică pierderi şi schimbări majore în viaţa cuiva,despărţirile pot fi traumatizante. Rezervă-ţi timp pentru a plânge,arată-le prietenelor că eşti rănită şi lasă-le să te ajute.

3. Nu te lăsa influenţată de ceea ce vezi pe Facebook

Când te simţi deprimată,nu te “abona” la Facebook sau la alte reţele de socializare. Aici toţi încearcă să arate cât de bine o duc,ceea ce te va face să fii şi mai deprimată. Mai ales dacă urmăreşti pagina fostului. Adevărul este că viaţa este crudă cu majoritatea dintre noi,dar în social media nu vei vedea asta.

4. Nu te învinovăţi şi nu îl acuza pe el de eşec

Eşecul este un dar,atunci când îţi permiţi să reflectezi la greşelile făcute. De multe ori poţi fi tentată să cauţi un ţap ispăşitor. Cel mai bine este să meditezi la ce nu a mers,unde s-a produs ruptura dintre voi şi cum ai putea proceda pe viitor pentru a nu mai ajunge aici.

5. Nu renunţa!

Atunci când te desparţi de persoana iubită este posibil să rămâi blocată în nişte greşeli pe care le repeţi mereu. Asta se întâmplă pentru că ego-ul tău refuză să creadă că există o cale mai uşoară de a obţine ceea ce-ţi doreşti. Bine,ai dreptul să suferi o zi,două,o săptămână. Dar nu te bloca în această tristeţe. Nu există nici o înfrângere care să te doboare complet.