Cele 4 reguli care te ajută să împaci serviciul cu viaţa de cuplu

2 serviciuok jpg jpeg

Ai o perioadă încărcată la serviciu şi nu ştii cum să te împarţi între lucru şi viaţa de cuplu, iar iubitul tău dă semne că nu-i mai acorzi atenţie ca înainte? Stabiliţi câteva reguli, care să vă ajute să găsiţi echilibrul în relaţie.

Orele peste program, stresul şi oboseala te pot face să uiţi de persoana iubită sau să i te adresezi pe un ton mai aprins. Ca să împaci serviciul cu viaţa de cuplu, ţine cont de câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să reduci tensiunea şi să previi o despărţire dureroasă.

Ştiai că este dovedit ştiinţific că 1 din 3 angajaţi este foarte stresat, pentru că nu ştie cum să se împartă între serviciu şi relaţie? Programul de lucru care parcă nu se mai termină, responsabilităţile şi termenele ne consumă şi ne transformă în persoane uşor irascibile şi fără chef de vorbă. Iată cele 4 reguli care te vor ajuta să îmbini armonios viaţa personală cu jobul.

Ignoră problemele de la serviciu acasă

Când ajungi acasă, încearcă să nu te mai stresezi din cauza problemelor de la serviciu. Cu atât mai mult este o decizie proastă să cauţi alinare la partenerul de viaţă. Tu te vei descărca, dar îi vei transmite starea ta. În plus, cu siguranţă pe lângă ale lui, dacă îl împovărezi cu grijile tale, tensiunea va ajunge la cote maxime şi riscaţi să sfârşiţi cu o ceartă de toată frumuseţea. Pont! Evită să lucrezi mult peste program. Căminul tău este un loc unde să te poţi relaxa.

Organizează-ţi altfel timpul

Rezolvă pe cât posibil toate sarcinile de serviciu cât eşti încă în programul de lucru şi lasă problemele nerezolvate pentru a doua zi. Dacă simţi că nu mai faci faţă atribuiţiilor la job, nu ezita să ceri ajutorul colegilor sau să soliciţi coordonatorului dorect să te degreveze de unele sarcini. Cu cât îţi asumi mai multe de făcut, cu atât rişti să nu le duci la bun sfârşit şi să te stresezi mai tare.

Acordă-i şi lui atenţie

Chiar dacă ai mult de lucru, învaţă să spui stop activităţilor profesionale şi să acorzi mai multă atenţie persoanei iubite. Stbiliţi o noapte de vizionat filme, vorbiţi despre cum să rezolvaţi unele probleme din casă. Sau, pur şi simplu, luaţi masa de seară numai voi doi. Încercaţi să nu vorbiţi despre serviciu şi nici despre lucruri care nu vă fac plăcere. Dacă aveţi posibilitatea, fugiţi în weekend undeva, în natură,şi bucuraţi-vă de timpul liber în doi. .

Fă ceva şi pentru tine

Stabileşte ce e mai important pentru tine. Fiecare persoană trebuie să facă o analiză a propriei vieţi şi să încerce să-şi dea seama ce îşi doreşte cu adevărat într-un anumit moment. Dacă, de exemplu, partea financiară este mai importantă pentru o anumită persoană, acest lucru nu este neapărat valabil şi pentru ceilalţi. Tu singură trebuie să-ţi stabileşti priorităţile în viaţă.

O viaţă echilibrată presupune să investeşti disponibilitate, timp, implicare atât în viaţa intimă, cât şi în cea profesională. Dacă suntem mai entuziasmaţi de una dintre ele, cealaltă poate avea de suferit. Pe termen scurt, efectele sunt suportabile, pentru că partenerul poate să înţeleagă o perioadă mai grea. Însă dacă acest tip de implicare în defavoarea cuplului continuă, atunci, mai devreme sau mai târziu, partenerul va începe să se simtă neglijat şi va pune presiuni. Pentru a le împăca viaţa de cuplu cu serviciul, trebuie să le respecţi pe amândouă, stabilindu-ţi priorităţile.



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg