Cele mai comune probleme cu prezervativul şi cum să le eviţi

1 73291 original jpg jpeg

Prezervativele sunt ieftine, uşor de folosit şi oferă protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală şi a unei sarcini accidentale. Pentru ca acestea să funcţioneze corect, trebuie să le foloseşti aşa cum trebuie.

Ruperea prezervativului

Vestea bună este că există multe moduri prin care poţi împiedica ruperea prezervativului în timpul actului sexual. Dacă te afli într-o astfel de situaţie (înainte să ajungi la punctul culminant),aruncă prezervativul rupt şi pune-ţi altul.  Înainte de a continua de unde ai rămas,asigură-te că acesta nu este expirat.  

Pentru a nu mai trece din nou prin asta,ţine cont de următoarele lucruri:

Dimensiune– când partenerul se confruntă cu astfel de situaţii în mod repetat,este posibil ca prezervativul să fie prea mic.

Lubrifiant– utilizarea lubrifiantuluipoate face folosirea prezervativului mult mai plăcută.

Ambalare-este important să deschizi ambalajul prezervativului cu atenţie,pentru ca acesta să nu se rupă.

Prezervativul prezintă scurgeri

Dacă observi spermă oriunde în afara prezervativuluiîn timpul actului sexual sau după,este bine să iei măsuri suplimentare pentru a te asigura că nu rămâi gravidă.

Dacă un prezervativ prezintă scurgeri la bază,probabil este prea mare. Acest lucru se întâmplă mai des decât s-ar crede,35 % din bărbaţii activi din punct de vedere sexual au nevoie de prezervative de dimensiuni mai mici decât prezervativele standard.

Prezervativul produce disconfort

Dacă un prezervativ este prea strâns sau inconfortabil,este posibil să nu poţi atinge punctul culminant. De aceea,este bine să încerci mai multe tipuri de prezervative,până îl găseşti pe acela potrivit ţie.

Crezi că sunteţi alergici la latex

Dacă unul dintre voi începe să se confrunte cu mâncărimi şi iritaţii în timpul sau după relaţia intimă,este posibil ca aceastea să fie o reacţie alergică la prezervativ. Dacă eşti alergică la latex,există unele alternative care te protejează de bolile cu transmitere sexuală şi o sarcină. Vorbeşte cu medicul tău pentru a afla care sunt acestea.