Cum îl ajuţi să treacă peste criza de 40 de ani

1 72936 original jpg jpeg

Vrând-nevrând, majoritatea cuplurilor ajung şi în momente de criză. Te îngrijorează faptul ca partenerul tău pare o cu totul altă persoană? Îi dăm câteva sfaturi să treci cu bine peste această perioadă.

Criza vârstei mijlocii nu se întâmplă pur şi simplu. Aceasta se declanşează,fără excepii,într-o relaţie de lungă durată. Cu toţii avem aşteptări,vrem să fim fericiţi,să devenim indivizi de succes,cu o situaţie materială bună,deci într-un cuvânt,împliniţi. Când te loveşti de anumite situaţii tensionate sau când rutina îşi face simţită prezenţa în cuplu,totul poate părea pierdut,iar în cazul bărbaţilor,acest tip de criză de identitate tinde să acapareze tot. Iată ce trebuie să ştii şi să faci tu în acest context.Încearcă să înţelegi prin ce treceEste important să ştii ce ai în ogradă,decât să te prefaci că totul este schimbat. Abţine-te de la comentarii acide,şi nu încerca să tratezi cu simplitate acest moment. Vorbeşte cu el,dar nu-l pune la colţ. Încearcă să vezi ce simte,de ce este deprimat şi în ce măsură eşti responsabilă pentru aceste lucruri. Dă-i timp să se obişnuiască cu schimbările pe care le resimte şi spune-i că împreună veţi trece peste greutăţi.Lasă-l sa-şi puna ordine în gânduriE posibil ca el să facă anumite schimbări fără să te consulte. Pentru că amândoi v-aţi sacrificat în tinereţe pentru familia voastră,acum poate fi momentul-cheie în care el să-şi dorească ceva complet nou,care să-i ofere senzaţia că nu şi-a ratat viaţa sau că nu a făcut şi ce şi-a dorit de unul singur. Este important să nu-l acuzi de egoism,pentru că nu despre asta este vorba în acest moment. Mai mult ca sigur că va renunţa la multe dintre aceste dorinţe năstruşnice.Înfruntaţi împreună teama de necunoscutSe întâmplă să nu ştii cum să reacţionezi atunci când îl simţi că este speriat. E normal! La fel ca şi frica lui. Se teme că-şi va pierde forţa şi că nu va mai putea ajuta familia după pensionare. Susţine-l psihic şi afectiv!

Când sunt deprimaţi,unii bărbaţi au nevoie de consolare pentru a se repune pe picioare,în timp ce alţii vor combate încercările soţiei de-a le fi aproape. Important e să nu cedezi în faţa acestor stări,fiindcă dacă aveţi o relaţie puternică puteţi trece peste toate.