Cum închei o relaţie într-un mod civilizat

1 74602 original jpg jpeg

Despărţirile sunt difcile pentru ambii parteneri, fie că se află de o parte, sau de cealaltă a baricadei. E o zonă gri în care fiecare are partea sa de vina şi partea sa de adevăr.

Niciunul nu deţine adevărul absolut şi nici nu poate fi catalogat ca acţionând bine sau rău. John Kim,un expert în terapia de familie şi relaţii personale,ne dă câteva sfaturi interesante: Fă-o în persoană

Nu pune capăt unei relaţii prin intermediul reţelelor sociale,prin telefon,sau printr-o notă drăguţă . Nici ţie nu ţi-ar plăcea,nu? Aminteşte-ţi că este vorba de o persoană importantă,căreia îi pasă de tine,Aşadar,din respect pentru tot ceea ce aţi trăit împreună,ar trebui să îi dai vestea în persoană.

Cu mintea la rece,trebuie să-i spui partenerului tot adevărul. Nu încerca să menajezi situaţia cu pretexte ca:„nu,nu e vina ta,ci a mea”,„meriţi ceva mai bun”. Spunând motivele pentru care te desparţi de acea persoană,o ajuţi să înţeleagă ruptura şi ulterior,să nu stea să se gândească de ce. De asemenea,nu încerca să dai vina pe el,ci să îi explici de ce ai luat această decizie. De aceea,este bine să începi conversaţia astfel,fără ocolişuri:„Am luat decizia de a pune capăt

”.

Este posibil ca cealaltă persoană să aibă propria versiune a lucrurilor şi ca aceasta să poate fi rezolvată. Ai obligaţia de-ai da o explicaţie,de ce ai ales ruptura relaţiei şi care îţi sunt motivele. De asemenea,este necesar să îţi menţii,încă o dată,punctul de vedere.

Este normal să te doară atunci când vezi pe cineva de îţi pasă,că

,dar nu este corect faţă de acea pesoană să îî dai false speranţe. Reuşeşti doar să îi prelungeşti durerea şi agonia pe care nu o merită. La final,dacă nu îi dai speranţă şi te menţii pe poziţii,îţi va mulţumi în viitor,chiar dacă,pe moment,nu realizează.

Fiind prieten cu ex-tău nu este imposibil,dar nu încercaţi asta peste noapte. Trebuie să vă trăiţi doliul separat. Timpul vă va spune dacă sunteţi gata,sau nu,pentru a începe o prietenie.

Citeşte şi:

Ce faci când dispare respectul din cuplu

7 semne că ai probleme în cuplu