Cum să rămâi mai repede însărcinată

1 74193 original jpg jpeg

Cum să rămâi gravidă mai repede şi mai sănătos este un subiect care preocupa tot mai mult femeile din ziua de azi. Nu este cazul să transformi această dorinţă în ambiţie, ci să urmezi câţiva paşi simpli care te vor ajuta să promovezi fertilitatea.

O viaţă sănătoasă şi echilibrată

Este important să menţii obiceiurile alimentare bune pentru a promova sarcina. Produsele alimentare fabricate din făină rafinată nu sunt recomandate,deoarece pot reduce ovulaţia.Trebuie să optezi pentru alimente bogate înantioxidanţi,cum ar fi fructele şi legumele,cerealele,acidul folic şi Omega 3.Ar trebui să acorzi atenţie şi băuturilor cofeinizate,precum cafeaua şi să le eviţi. Diferite studii arată că mai mult de trei ceşti pe zi pot afecta negativ fertilitatea.Controlează greutatea

Trebuie să acorzi o atenţie deosebită greutăţii pe care o ai.Depăşirea unei anumite greutăţi,poate împiedica posibilitatea unei sarcini.Acesta este un factor foarte important,deoarece putea influenţa eventuale probleme ale fătului:defecte,naştere prematură,sau posibile boli.In plus,obezitatea poate afecta negativ ovulaţia şi poate cauza un risc crescut de diabet gestaţionalşi hipertensiune.La polul opus,sub greutatea ideală,corpul tau poate reduce producţia de hormoni şi poate perturba ovulaţia. În acelaşi timp,ar putea fi afectată disponibilitatea mucoasei uterine pentru a permite embrionului să se implanteze.

Evită fumul de ţigară

Pentru că toate ştim că tutunul dăunează grav sănătăţii în general,dacă vrei să rămâi însărcinată,ar trebui să te gândeşti de două ori înainte de a aprinde o ţigară. Fumatul determină uterul şi ovarele să nu irige. În plus,fumatul poate afecta sarcina prin:avorturi,sarcini extrauterine şi alte complicaţii.

Din primul moment în care ştii că eşti gravidă,îţi este interzis să consumi alcool. Şi dacă te gândeşti să rămâi însărcinată,ai face bine să încetezi să mai consumi.Alcoolul poate scădea fertilitatea,creşte riscul de avort şi poate provoca alte probleme fatului.

Lasă deoparte stresul şi relaxează-te

Acest lucru este valabil pentru ambii parteneri.Stresul poate reduce şansa de a rămâne însărcinată,iar bărbaţilor le este influenţată calitatea spermei.Activităţile de relaxare sunt recomandate pentru a reduce riscul de infertilitate.

Practică sportul

Sănătatea fizică este foarte importantă,mai ales sănătatea reproducerii.Practică întotdeauna sportul,recomandabil cu moderaţie.

Controlează cantitatea de pastile

Consumul de medicamente ar trebui să fie monitorizate în mod corespunzător de către un medic,deoarece există unele medicamente care pot afecta fertilitatea sau pot interfera cu tratamentele de fertilitate.

Consultă un specialist

În cazul în care tu şi partenerul tău încercaţi să deveniţi părinţi,însă fără prea mult succes,mai ales pentru femeile de peste 35,este recomandat să mergi la o clinică de fertilitate pentru a evalua cazul şi a vedea dacă există o problemă.

Citeşte şi:

Semne şi simptome că eşti însărcinată

Ce trebuie să faci înainte de a fi însărcinată