De ce multe femei sunt atrase din punct de vedere sexual de anumiţi bărbaţi?

1 shutterstock 562169533 jpg jpeg

Răspunsul este dictat de subconştient şi este vorba despre „acel ceva‟, cum spun românii, sau despre „ je ne sais quoi‟, dacă e să-i asculţi pe francezi.

De cele mai multe ori, motivele pentru care eşti atrasă sexual de un bărbat rămân în subconştient. Psihologii au analizat o listă de stimuli care pot face lumină în ceea ce priveşte tema atracţiei fizice dintre doi oameni.

Simetria feţei şi a trupului, pe primul loc

De regulă, remarcăm simetria fizică, însă, femeile, de exemplu, preferă la nivel subconştient mirosurile bărbaţilor care au corpul simetric (semn de sănătate şi forma fizică). Cel puţin aşa a reieşit din studii, deşi nu s-au descoperit încă ce chimicale transmit ideea de simetrie.

Sunt preferaţi extrovertiţii

Tot din studii bazate pe miros s-a descoperit că ne simţim atraşi de oamenii ce au personalitate de tip extrovertă.

Atracţia, bazată pe indicii de sănătate

Ştiai că putem chiar să percepem boală sau sănătatea la nivel subconştient? Lăsând la o parte indiciile evidente, s-a descoperit că putem simţi la nivel subconştient dacă o persoană este sănătoasă sau dacă are o infecţie bacteriană. Atât animalele, cât şi oamenii evită parteneri bolnavi. Mai mult decât atât, atracţia provine şi datorită gustului său salivei partenerului. Asta susţin studiile ce arată că poţi detecta la nivel subconştient dacă există incompatibilităţi ce ar duce la sarcini pierdute sau probleme în a procrea.

Opusele se atrag

Ne atrage non-familiaritatea, atât vizual, cât şi olfactiv. Ai spune că eşti atrasă sexual de un bărbat pentru că „opusele se atrag‟. Există studii conform cărora ai dreptate! Eşti atrasă sexual de parteneri care nu au crescut în acelaşi fel, mediu, tip de familie, tradiţii ca şi tine.

Valorile personale comune

Se zice că cine se aseamănă se adună. Adică eşti atrasă sexual de un partener ce îţi împărtăşeşte sistemul de valori. Chiar dacă la început nu ştii toate detaliile despre un bărbat, la nivel subconştient poţi percepe ca acel partener are aceleaşi trăsături de personalitate.

@shutterstock