Descoperă secretele bărbaţilor... de la A la Z

1 67052 original jpg jpeg

Se ştie că femeile au un al şaselea simţ când vine vorba de relaţia de cuplu şi de familia lor, însă şi bărbaţii au câteva „secrete” pe care le transmit din generaţie în generaţie. În rândurile de mai jos studiem şi explicăm o parte dintre acestea!

Din „construcţie”,femeile şi bărbaţii au calităţi şi defecte diferite. La femei,sunt de pomină vorbitul mult,încăpăţânarea,fixurile şi,să nu uităm,„abilităţile” lor de conducere a autoturismului. Dacă e să facem o scurtă paralelă,nici lista de trăsături caracteristice sexului tare nu este una tocmai scurtă.

Hormonii,„somniferul” de după partida de amor

Nu puţine sunt femeile care se plâng că partenerul adorme la scurt timp după ce s-a terminat actul sexual. Mângâierile care pot completa momentele intense trăite sunt înlocuite de un somn profund. Vorbele dulci,de sforăituri puternice. De ce adorm bărbaţii după sex,ne spun oamenii de ştiinţă.

,,După o partidă de dragoste intensă,atât în cazul bărbaţilor,cât şi al femeilor,apare starea de relaxare. De multe ori,starea de relaxarea se transformă în somn în cazul domnilor. Hormonii care se eliberează în timpul orgasmului,endorfinele şi oxitocina,serotonina,duc la apariţia stării totale de relaxare,de moleşeală în cazul bărbaţilor”,explică Philippe Brenot,sexolog şi medic psihiatru în cadrul Universităţii „Descartes” din Paris.

Femeile,mai romantice din fire,reuşesc să treacă peste „glasul” hormonilor eliberaţi în timpul orgasmului şi caută să prelungească momentul intim prin mângâieri. Oboseala e cu atât mai mare pentru bărbaţi în cazul actelor sexuale care au loc la seara,la ore târzii. Specialiştii sunt de părere că prin intermediul „partidei de somn”,bărbaţii îşi refac forţele în urma efortului fizic depus.

Ce văd bărbaţii primadată la femei?

Oare ce îi atrage pe bărbaţi cel mai mult la o femeie? Singurul lucru cert este că... nimic nu e cert. Bărbaţii nu au un răspuns standard. În timp ce unii reprezentanţi ai sexului masculin observă formele apetisante ale femeii,alţii sunt atraşi de alte aspecte,precum privirea ori chipul.

Citeşte restul materialului pe clicksanatate.ro.