Doar aşa poţi evita certurile pe tema banilor în viaţa de cuplu

1 shutterstock 1191718204 jpg jpeg

Ţi-a ajuns până peste cap să-ţi priveşti partenerul de cuplu cu dispreţ când vine vorba despre bani? Nu trece nici măcar o săptămână fără să vă certaţi din cauza banilor? Nu te îngrijora! Eşti pe cale să afli câteva metode eficiente de reconciliere.

Uneori, încercările cele mai dificile sunt cele care ţin de viaţa de cuplu. Psihologii atenţionează că certurile dese şi intense apar cu precădere la cuplurile tinere care încă n-au reuşit să-şi sedimenteze o încredere în forţele lor. Aceştia intră mai uşor în panică, din lipsa experienţei vieţii de cuplu. Treptat însă, maturizarea reuşeşte să mai rărească din conflicte.

Banii pot fi o sursă de conflicte interminabile, care distrug liniştea. Nu-ţi pierde speranţa! Comunicarea şi câteva soluţii te vor ajuta să evoluezi spre linişte. Poţi începe simplu, discutând calm cu partenerul tău despre planurile voastre, din care nu trebuie să le excluzi pe cele care vă relaxează şi va ajută să vă exploraţi reciproc personalitatea. Iată câteva situaţii pe care trebuie să le eviţi.

Priveşte situaţia cu optimism

Ţi-ai pierdut încrederea că mai poate fi linişte în casă? Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă, aşa că un mic exerciţiu îţi va antrena psihicul. Dacă îţi începi ziua cu convingerea că poţi să ai o familie fericită şi că găseşti orice soluţie dacă priveşti totul cu calm, lucrurile sunt pe făgaşul cel bun. Cu paşi mici, dar siguri, şi cu multă încredere în tine, vei ajunge să obţii ceea ce-ţi doreşti mai mult: o familie cu adevărat împlinită.

Conflictele vă ajută să evoluaţi

Poate suna dur, dar afirmaţia că greşelile prin care trecem ne aduc răbdarea, înţelepciunea şi, la un moment dat, ne ajută să fim mai lipsiţi de probleme. Redescoperiţi în voi, de fiecare dată, puterea de a merge mai departe. Nu uitaţi să gândiţi pozitiv şi încurajaţi-vă să găsiţi această putere de fiecare dată. Când sunteţi liniştiţi şi discutati pe tema asta, notaţi-vă amândoi, într-un carneţel, ce schimbări trebuie să faceţi şi întoarceţi-vă la ele, ori de câte ori simţiţi că greutăţile v-au acaparat plăcerea vieţii în doi.

Bucuraţi-vă mai mult de viaţă

Insecuritatea, emoţiile puternice, stresul sunt stări negative care vă macină şi mintea, şi trupul. În timp, veţi constata schimbări nedorite: un corp încordat, nesigur în mişcări, şi o stare continuă de indispoziţie. Împotriva lor, psihologii recomandă plimbările lungi, remedii naturale cu efect antistres. Mai mult, muzica şi, în general, relaxarea pe care ţi-o dau hobby-urile vă ajută să vă recâştigaţi starea de bine şi încrederea în voi.

Un exerciţiu care vă poate da încredere

Sociologii afirmă că persoanele singure, lipsite de încredere în sine, nu pot decât foarte greu să se descrie în faţa partenerului. Aşa că identifică-ţi punctele slabe şi motivele pentru care te simţi inferioară lui. Elimină autocritica şi înlocuieşte-o cu încurajări, descoperă-ţi calităţile şi vei vedea cum îţi vei schimba radical starea de spirit.

Relaxează-te mai mult!

Indiferent de statutul social al cuplului sau de profesia partenerilor, majoritatea ne confruntăm cu dificultăţi financiare. Dacă vei accepta această idee, vei fi pregătită să înfrunţi realitatea. Începe prin a gândi pozitiv, adună-ţi curajul, spune-ţi că poţi trece peste orice fel de greutăţi şi, astfel, vei fi gata să faci pace cu cei din jur.

@Shutterstock  Recente

Fexting Ce este si cum afecteaza relatiile Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie foto  Shutterstock jpg
fructe foto  Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg