Gelozia, bat-o vina! Cum o poţi controla

1 67880 original jpg jpeg

Nu mai staţi la discuţii ca pe vremuri, ba chiar ai impresia că te evită. Stă mai tot timpul cu telefonul în faţă şi îl verifică, iar când te apropii de laptopul lui sare ca ars spunându-ţi că are de lucru ceva important.

„De ce stă aşa de mult conectat? O fi având pe alta! Parcă se îmbracă şi mai atent de la o vreme“,îţi spui. De cele mai multe ori este vorba despre gelozia care îţi proiectează în minte tot felul de scenarii care mai de care mai dubioase.

Culmea,tu ai vrea ca el să ţi le şteargă din minte şi să-ţi spună că totul e bine între voi. Iar dacă nu e,atunci îţi doreşti ca el să te mintă frumos.

Şi totuşi,SMS-urile şi alertele de e-mail te scot din minţi şi te gândeşti că dacă îl urmăreşti,eventual îi verifici telefonul când doarme sau contul de e-mail,o să obţii unele răspunsuri. Suspiciuni există,plan de atac există,toate acestea sunt simptome clare că suferi de gelozie.

Gândeşte-te că şi tu ai stat mai mult la un moment dat de vorbă cu cineva de sex opus,aşa că încearcă să priveşti realist şi să nu acuzi fără dovezi.

Nu mai face din ţânţar armasăr. O să ţi se pară că orice face trădează infidelitatealui.

Dacă râde,de ce râde? Dacă e prea politicos(ă),te întrebi cu cine conversează de-i acordă atât de multă importanţă?

Dacă glumeşte cu interlocutorul/oarea,probabil te gândeşti că flirtează.

Cum să scapi de toate aceste „capcane“,mai ales că nu te consideri o persoană geloasă? Şi,totuşi,gelozia poate modifica radical comportamentul şi personalitatea unui om. Prin urmare,fii atent(ă) la exagerări,în unele cazuri se prea poate să „deformezi“ realitatea. 

4 „tratamente“ uşor de administrat

1.    Dacă vrei să te tratezi de gelozie,ţine cont de următoarele 4 sfaturi de la psihoterapeutul Lena Rusti. Primul spune că atunci când simţi că te copleşeşte gelozia,dar nu vrei să faci o catastrofă din asta,să îi spui partenerului ce te doare. Nu este nevoie să-l atenţionezi de fiecare dată că te deranjează când discută cu colegii/colegele pe internet sau la telefon. Este de ajuns să-i spui o dată că poţi deveni gelos(ă) dacă îţi dă motive. Este foarte posibil să ţină cont de acest lucru,dacă este nevinovat(ă).

2.   Foloseşte cuvinte-cheie în discuţia cupartenerul,precum  „acum“ şi „în acest moment“. Sau îi poţi spune:„astăzi sunt supărat(ă) pentru că te-am văzut vorbim cu ea/el“. Acest lucru va pune accentul pe faptul că momentul prezentului este de maximă importanţă şi nu generalizezi,fără să ai un exemplu concret de spus.

3.   Dacă tu eşti gelos(ă),nu încerca să te răzbuni cu aceeaşi monedă. Adică dacă tu suferi de gelozie,asta nu înseamnă că trebuie să simtă şi el/ea aceleaşi temeri ca şi tine. Într-un timp foarte scurt,relaţia se poate degrada iremediabil.

4.   Totul se poate rezolva prin conversaţie. Te supără ceva,discută despre asta! Nu ridica tonul vocii,ci mai degrabă caută argumente pentru acuzele tale şi găsiţi împreună soluţii.Recente

Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg
Lucruri despre femei pe care barbatii nu le inteleg jpg
dragoste sex jpg
relație nouă jpg
Gelozie jpg
Convingeri toxice care pot distruge o relatie Sursa imagine shutterstock 381409303 jpg
Cum testeaza un barbat o partenera in functie de zodia lui Sursa imagine Pixabay jpg
rutinaa in cuplu shutterstock 645816364 jpg
tainele orgasmului shutterstock 47542420 jpg