Gelozia în cuplu. 5 sfaturi ca să-i potoleşti suspiciunile

1 70567 original jpg jpeg

Potrivit specialiştilor, gelozia în cuplu este o problemă de ordin psihologic. Persoanele geloase sunt cele care se îndoiesc de propria persoană, le este teamă de o eventală despărţire de partener şi refuză să creadă că poartă vreo vină.

Într-o relaţie în care unul dintre parteneri este gelos, întotdeauna vor exista certuri. O persoană geloasă nu va accepta niciodată ca partenerul său să fie văzut de alţii şi va încerca mereu să-i limiteze realaţiile cu cei din jur. Dacă persoana iubită prezină semne de gelozie, acţionează din timp, până nu va fi prea târziu, deoarece gelozia în cuplu nu duce la nimic bun.

1. Gelozia în cuplu - Vezi care este cauza ei

S-ar putea ca sentimentul de gelozie să fie cauza unor probleme din trecut. Poate că în copilărie a fost respins de familie sau poate că a avut o relaţie în care a fost trădat. Descoperă-i cauza sentimentului de îndoială şi oferă-i tot sprijinul tău.

2. Arată-i afecţiune în relaţia de cuplu

În primul rând, pentru a potoli gelozia în cuplu, trebuie să-i demonstrezi partenerului dragostea, atât prin cuvinte, cât şi prin fapte. Atât timp cât se va simţi iubit şi protejat, vor dispărea şi urmele de îndoială din mintea sa. Copleşit de dragoste, nu va mai avea timp să-şi facă gânduri negre.

3. Elimină gelozia în cuplu implicându-l în viaţa ta

Atunci când va simţi că face parte din viaţa ta şi chiar este indispensabil, îi vor dispărea sentimentele de neîncredere. Petreceţi cât mai mult timp împreună pentru a vă cunoaşte mai bine şi a avea încrerdere unul în celălalt.

Citeşte şi:

Cearta,benefică sau nu în cuplu?

Greşeli pe care şi cuplurile fericite le fac

4. Fii calmă în discuţiile cu partenerul

Niciodată să nu-ţi arăţi frica şi neliniştea atunci când i se declaşnează stările de gelozie. Dimpotrivă, păstrează-ţi calmul şi fii indiferentă la spusele lui pentru că doar aşa se va putea calma şi-şi va da seama că tu, de fapt, nu ai nimic de ascuns.

5. Ai grijă până unde merge gelozia în cuplu

Dacă vezi că partnerul tău este din ce în ce mai gelos fără motiv, se enervează şi ţipă, atunci trebuie să te gândeşti bine la relaţia voastră. Gelozia în cuplu poate fi stăpânită, dar atunci când declanşează scandaluri, înseamnă că partenerul tău chiar are o problemă. Mai degrabă pune punct până nu va prea prea târziu. Până la urmă, o relaţie trebuie să se bazeze pe dragoste şi încredere, nicidecum pe sentimente de îndoială şi de gelozie.