Greşeala pe care o fac cei mai mulţi bărbaţi când îşi aleg soţiile

1 shutterstock 313114061 jpg jpeg

Societatea prezentă încă preţuieşte mai mult frumuseţea unei femei decât inteligenţa sa. Ultimele studii în ceea ce priveşte sănătatea mintală scot la iveală că aspectul fizic este supraapreciat şi că bărbaţii îşi aleg partenerele pe viaţă analizându-le inteligenţa.

Până aici nu pare să fie nimic nou şi uimitor. Vrei să-ţi imaginezi cum arată femeia ideală în ochii bărbaţilor şi crezi că inteligenţa ei ar câştiga detaşat în competiţia cu trăsăturile fizice? Experţii au descoperit lucruri cel puţin surprinzătoare despre alegerile pe care le fac bărbaţii când se căsătoresc. Potrivit studiilor, decizia poate avea un impact ridicat asupra speranţei de viaţă. Mai precis, într-o cercetare ale cărei concluzii au fost amintite şi pe brightside.me, bărbaţii fac o mare greşeală când decid să îşi pună pirostriile.

Ce nu iau în calcul bărbaţii dornici de căsătorie

Nu e niciun secret că să ai un IQ mare te poate ajuta să reuşeşti în viaţă. Acest lucru nu îţi garantează însă şi că vei avea parte de fericire în cuplu. Cu toate acestea, bărbaţii care îşi iau soţii inteligente trăiesc mai mult şi au mai puţine şanse să sufere de demenţă.

Într-un experiment făcut în cadrul Colegiului de Medicină şi Ştiinţele Vieţii de la Universitatea din Aberdeen, specialiştii au analizat cum evoluează starea de sănătate a unor gemeni identici. Aceştia au ajuns la concluzia că mediul social în care se dezvoltă fiecare persoană are un rol important în menţinerea sănătăţii şi dezvoltarea funcţiilor cognitive.

Mai exact, cercetătorii au remarcat că bărbaţii care se căsătoresc cu femei inteligente trăiesc mai mult şi sunt mai fericiţi. În plus, aceştia se îmbolnăvesc mai rar de boli ca Alzheimer sau demenţă.

Femeile inteligente stimulează creierul bărbaţilor

Exerciţiile şi jocurile care testează inteligenţa, dar şi discuţiile şi activităţile care îţi pun mintea la treabă stimulează creierul şi acesta rezistă mai bine în faţă procesului de îmbătrânire. În acest fel, este lesne de înţeles de ce bărbaţii care îşi iau soţii inteligente trăiesc mai mult: acestea le stimulează intelectul şi le influenţează pozitiv abilităţile cognitive.

Ce greşeală fac bărbaţii când îşi aleg soţiile? Nu realizează cât de mult contează să aibă ca jumătate o femeie inteligentă. În cadrul studiilor, specialiştii au constatat un lucru de-a dreptul surprinzător: bărbaţii care erau însuraţi cu femei foarte inteligente şi păreau că au un creier vădit afectat de trecerea timpului, mai ales din punct de vedere fizic, nu sufereau de o sănătate mentală precară.

Mai mult de atât, în urma investigaţiilor, aceştia păreau foarte siguri pe ei, fiind încrezători în abilităţile şi competenţele lor mentale. Lawrence Whalley, profesor emerit specializat în sănătatea mintală, care lucrează Universitatea din Aberdeen, a declarat: „Dacă un bărbat vrea să trăiască mult, trebuie să se căsătorească cu o femeie inteligentă. Nu este un remediu mai bun, care să prevină apariţia demenţei, decât inteligenţa“.

@shutterstockRecente

cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting Ce este si cum afecteaza relatiile Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie foto  Shutterstock jpg
fructe foto  Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
atractie cuplu jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg