Iată ce nu suportă femeile la bărbaţi şi invers

1 70567 original jpg jpeg

„10 lucruri nu-mi plac la tine“ este titlul unei comedii romantice americane care a făcut senzaţie în 1999, anul în care s-a lansat. Dar dincolo de ecrane, în viaţa reală, femeile detestă mult mai multe lucruri la sexul opus.

Ne tot întrebăm ce nu le place bărbaţilor la noi,ce îi sâcâie cel mai mult. Dar,în acelaşi timp,domnii au listele lor cu lucruri care îi pun pe fugă. Am încercat să descoperim ce nu tolerează partenerii unii la alţii,iscodind câteva dintre cititoarele noastre,dar şi câţiva cititori.

Maria Dumbravă,29 de ani,Bucureşti

„Cel mai mult şi cel mai mult mă deranjează secretomania exagerată.Dacă partenerul meu se vede cu cineva sau face ceva şi nu vrea să zică... E aşa secretos! Mă enervează,parcă ar avea ceva de ascuns. De fapt,poate nu are chef să vorbească,dar e foarte enervantă chestia asta. Nu vrea să zică nimic,nu vrea să povestească,vrea să ţină pentru el. Nu îmi place,de pildă,atunci când gătesc sau fac treabă prin casă,ca el să înceapă să zică:«Nu ai curăţat bine cartofii!»,«Nu ai făcut bine aia!»,«Uite,şterge şi aici!»,«Aici nu ai şters bine geamul! Aici n-ai făcut nu ştiu ce...». Chestiile astea iarăşi sunt foarte enervante,mai ales când începe să dea indicaţii multe. Nu îmi place,de exemplu,ca atunci când gătesc o mâncare deosebită,fac un aranjament fl oral – un lucru la care am muncit mult şi la care am pus sufl et – şi îl întreb dacă îi place,el să îmi zică «Mmm,merge...». Este o chestie enervantă la culme,mai ales că vede că sunt entuziasmată de ceea ce am făcut,că m-am chinuit,că am pus sufl et,iar el atât poate să spună“,povesteşte Maria Dumbravă.

Camelia Toader,51 de ani,Bucureşti

„Ce nu suport eu la bărbaţi? Mmm,în primul şi în primul rând,minciuna. Apoi lipsa de responsabilitate în situaţii importante.Mă refer aici mai ales la relaţia dintre doi oameni necăsătoriţi sau la legătura dintre un bărbat căsătorit şi o femeie necăsătorită:ea rămâne gravidă şi doreşte să păstreze copilul. În astfel de momente,puţini sunt bărbaţii care îşi asumă paternitatea şi sunt dispuşi să crească un copil. Cunosc însă şi cazuri când el,chiar căsătorit,are grijă de ea şi copil. Şi,în plus,el are grijă ca familia lui ofi cială să nu sufere. Ultimul,dar nu cel din urmă,detest PROSTIA. Păcat că nu doare,pentru că multă lume s-ar tăvăli pe jos“,e de părere Camelia Toader.

Cosmina Ionescu,32 de ani,Bucureşti

„Uite,eu nu suport faptul că el nu mă ajută la treburile casnice. Mă deranjează foarte tare că îşi ia tălpăşiţa taman când e vorba de făcut curăţenie. Nu îmi place că,deşi eu îi spun să nu îi facă poftele fetiţei noastre,parcă o zic degeaba! Mă deranjează că nu e romantic. Mă deranjează multe lucruri:că este încăpăţânat,că vrea să facă doar ca el,că nu ascultă şi părerea mea. La modul general,am senzaţia că toţi bărbaţii sunt misogini!“,crede Cosmina Ionescu.

Alexandru Dumbravă,30 de ani,Bucureşti

„Ce nu îmi place mie la femei? Foarte puţine îşi doresc să empatizeze cu bărbaţii,adică să încerce să intre puţinîn mintea lor. De multe ori,femeile refuză... Au aşa,un orgoliu personal,şi consideră că perspectiva lor asupra realităţii este cea corectă. Şi de multe ori,fac greşeala să tacă şi să înghită până când,în condiţii de criză,exact când nu trebuie,spun pe faţă ce le deranjează,îşi varsă oful! Ce vreau eu să spun:foarte puţine femei reuşesc să îşi încurajeze bărbaţii să ocupe un loc de muncă mai bun,un statut mai bun... Puţine au curajul de a deschide subiecte mai sensibile. Părerea mea este că femeia nu vrea să îşi încurajeze bărbatul. Poate doar eu am pretenţiile astea. Nu încearcă,de exemplu,să încurajeze o mai bună comunicare în cuplu:«Uite,dragul meu,eu nu mai am de gând să fac compromisurile astea. Iar dacă totuşi le fac,vreau să ştiu de ce să le fac. Hai să avem o discuţie,să punem nişte reguli pe foaie şi să le respectăm amândoi!» Părerea mea e că cele mai multe vor să aibă o viaţă asigurată. Dar foarte puţine sunt capabile – şi vor să înţeleagă – că noi vrem de la ele şi altceva decât să fi e măturată casa şi să fi e mâncare pe masă... Poate avem noi aşteptări prea mari,poate lucrurile astea sunt foarte importante pentru unii dintre noi. Nu îmi plac reproşurile. Aş aprecia mult dacă ar exista genul acela de femei care se abţin de la reproşuri. Să îmi spună:«Uite,nu sunt de acord cu treaba asta! Aş vrea mâine să ieşim la o cafea şi să dezbatem problema asta,pentru că pe mine m-a deranjat din mai multe motive». Majoritatea femeilor nu au curajul să fi e sincere cu ele,să spună ce le deranjează,şi nu sunt sincere nici cu bărbaţii lor“,crede Alexandru Dumbravă.

Mihai Toader,27 de ani,Bucureşti

„Mă deranjează într-un fel superficialitatea pe care se pare că femeia o moşteneşte de la sexul masculin sau dezvoltarea unei noi generaţii care trivializează gândirea şi relaţiileumane. Mă deranjează felul în care femeile îşi pun cenuşă în cap legat de subiecte precum familia sau cariera,cum unele femei trebuie ridicate în slăvi că au născut,în detrimentul bărbaţilor care îşi cresc singuri copiii. Mă deranjează că se promovează şi se acceptă felul uşuratic,iar modelul de fată cuminte e blamat:«Să fim toate cool,independente şi să ştim ce vrem,fără a şti cu adevărat ce vrem». Mă deranjează că nu toate se îngrijesc şi că aşteaptă ca totul să le fie oferit doar pentru că sunt femei. Nu zic că nu există egalitate între sexe,dar aşa cum se simt femeile discriminate,aşa mă simt şi eu când vine vorba de măsuri disciplinare sau moduri de comunicare,în general. Mă deranjează că sexul opus susţine că vrea independenţă şi egalitate,dar 80% doresc să fie modelul clasic de femeie sub dominaţie. Se plâng,dar nu îşi schimbă situaţia. Aşa cum ziceam mai devreme,oamenii preferă femeia ieftină în detrimentul femeii adevărate,cea puternică,cea care ridică familia şi îşi clădeşte o carieră“,spune Mihai Toader.

Bogdan Butariu,40 de ani,Bucureşti

„Ce mă enervează la femei?! Ciudat,dar cred că sunt cam aceleaşi motive pe care le detest la orice persoană,indiferent de sex. În general,sunt greşeli comportamentale care intră în contradicţie cu normele paşnice ale existenţei. Nu îmi plac agresivitatea,felul agasant,logoreea excesivă,atitudinile înjositoare sau făţarnice,machiajul strident şi excesiv sau defectele de educaţie. De asemenea,tind să evit la femei caracterul leneş,pasiv,atât în vorbire cât şi în acţiuni. Şi detest cu adevărat infi delitatea. De fapt,acest aspect nu mă enervează,ci mai mult mă dezamăgeşte,mă face să mă uit în oglinda aceea cu magie urâtă,care te-arată în toate felurile şi nicăieri real. În privinţa aspectului fi zic,acesta nu a constituit niciodată pentru mine un criteriu de apreciere sau depreciere a femeilor şi,cu atât mai puţin,un factor determinant al relaţiilor respective. Plecând de la o fi losofi e potrivit căreia fiecare corp este un univers,aş găsi de-a dreptul frustrant să nu-l cercetez şi să nu-i descopăr frumuseţile,protejându-l în acelaşi timp şi oferindu-i la rândul meu iubirea şi libertatea de care are nevoie...“,afi rmă Bogdan Butariu.



Recente

diferenta de varsta jpg
Cupluri fericite jpg
cuplu jpg
7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine  Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție  foto   Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica  Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie  foto   Shutterstock jpg
fructe  foto   Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg