Lucruri pe care nu le ştiai despre orgasm

1 64023 original jpg jpeg

Marele „O“, despre care nu se poate discuta în gura mare, încă trezeşte semne de întrebare în rândul multor oameni, fie bărbaţi, fie femei, indiferent de vârstă. Iată ce ar trebui să se ştie despre atingerea punctului culminant din timpul unui act sexual!

Te scapă de dureri

Nu te simţi prea bine şi ai vrea să zici pas „apropierii“ de partener? Nu este cea mai bună idee,spun specialiştii. Dacă ajungi la orgasm,durerile tale vor fi reduse în intensitate,chiar dacă vorbim de dureri de cap sau de alte tipuri de dureri.

În timpul actului sexualse eliberează în corp o cantitate mai mare de oxitocină,supranumit şi „hormonul fericirii“,care înhibă durerea timp de până la zece minute.

3 din 10 femei au orgasm mai greu

Dacă nu ajungi de fiecare dată pe culmile plăcerii când faci sex cu partenerul nu înseamnă că ai probleme. Sau are el. Studiile în domeniu spun că este normal ca aproximativ una din trei femei să atingă mai greu apogeul în timpul actului sexual.

Se pare că majoritatea disfuncţiilor sexuale se datorează unor afecţiuni medicale,de tipul depresiilor,a diabetului şi a tiroidei.

Prezervativul nu afectează orgasmul

Mitul conform căruia prezervativul ar afecta calitatea orgasmului nu este fondat. Mai mult,nu este nici pe jumătate adevărat.

Cercetătorul ştiinţific Debby Herbenick spune că această metodă de protecţie nu are un efect negativ asupra actului sexual şi nici latexul din care este confecţionat prezervativul nu reduce din intensitatea plăcerii,fie că vorbim despre femei sau bărbaţi.

Plăceri orgasmice mai intense şi mai uşor de atins

Odată cu vârsta se îmbunătăţeşte şi viaţa sexuală,iar orgasmul „vine“ mai uşor. Ştiai că peste 60% din femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au orgasm,în timp ce la vârsta de 30 de ani procentul creşte până la 65%?

Surprinzător,statisticile în domeniu au scos la iveală că femeile cu vârste între 40 şi 50 de ani au orgasm în proporţie de 70%.

O explicaţie a fenomenului este că odată cu înaintarea în vârstă creşte şi calitatea vieţii sexuale,iar femeile au mai multă experienţă în dormitor şi au mai multă încredere în ele.

Orgasmul spontan,rar dar posibil

Se întâmplă ca orgasmulsă apară în timpul antrenamentelor de fitness,spre exemplu,sau în timpul unui masaj,dar situaţiile sunt excepţionale.

Potrivit specialiştilor în domeniu,stimularea fizică are ca şi consecinţă creşterea fluxului de sânge din zona organelor genitale şi poate produce vibraţii orgasmice,mai ales la contactul şi cu clitorisul.

În cele mai multe cazuri,orgasmul apare dacă se produce o stimulare sexuală intensă,de ajutor fiind şi stimularea clitoridiană.