Moduri de a le vorbi copiilor despre sex

1 64485 original jpg jpeg

Unul dintre cele mai incomode subiecte pe care părinţii le pot dezbate cu adolescenţii este cel legat de sex, mai ales că, de multe ori, niciuna dintre părţi nu se simte confortabil. Dar educaţia sexuală se face încă din copilărie, aşa că poţi aborda una din modalităţile de mai jos, pentru a-ţi ajuta copilul să ajungă un adult responsabil peste ani.

Angajarea într-o discuţie despre sexualitate este destul de dificilă,însă nu trebuie să te simţi nici jenată şi nici vinovată că îi vorbeşti copilului tău despre corpul lui şi cum reacţionează el în funcţie de anumiţi stimuli. Vezi în asta partea pozitivă:copilul tău va putea să ia decizii conştiente privind sănătatea lui şi viaţa sexuală atunci când va creşte.

1. Gândeşte-te la primele tale conversaţii despre sexualitate

Înainte de a purta o conversaţie cu fiica ta sau fiul tău,încearcă să îţi aminteşti care a fost prima ta discuţie despre sexualitate şi cum ai reacţionat. Te-a influenţat pozitiv,negativ sau deloc faptul că ai putut afla mai multe despre propriul corp? Ţi-a schimbat asta modul de a privi relaţiile intime?

Este important ca această experienţă să aibă loc cât mai de timpuriu,fiindcă asta joacă un rol esenţial în dezvoltarea sexualităţii copilului tău. Şi sentimentele şi experienţele tale de atunci pot ghida modul în care va decurge conversaţia cu fata sau cu băiatul tău. Contează foarte mult unghiul de abordare a subiectului. Dacă vei lăsa să se vadă nesiguranţa,temerea,ruşinea,copilul tău va percepe sexualitateaca atare,ceea ce este posibil să îl afecteze mai tărziu.

2. Foloseşte întotdeauna denumirea corectă a părţilor corpului

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face de timpuriu pentru copilul tău este să foloseşti denumirea corectă pentru părţile anatomice. Dacă depui un efort să numeşti corect părţile trupului copilului tău,încă de la naştere,acesta va înţelege că organismul este ceva normal,care nu are nevoie de eufemisme pentru a masca ceva ruşinos.

Folosind denumirile corecte ale părţilor corpului,îl ajuţi pe copil să îşi dezvolte încrederea în sine şi o imagine pozitivă asupra trupului său. Mai important,asta va deschide căile de comunicare între voi.

3. Nu uita ce vârstă are copilul tău

Discuţiile privind sexualitatea trebuie adaptate vârstei copilului. Mai întâi e bine să renunţi la preconcepţia conform cărei educaţia sexuală se reduce la organele de reproducere şi bolile cu transmitere sexuală. Sunt multe alte subiecte legate de sexualitate pe care le poţi purta cu fiul sau fiica ta,cum ar fi iubirea,plăcerea,imaginea de sine,stereotipurile,respectul faţă de partener şi altele.

4. Purtaţi conversaţii despre sex în mod obişnuit,şi nu doar la zile mari

Nu porni de la ideea că sexualitatea trebuie abordată ca o discuţie extrem de serioasă pentru care e necesar să te pregăteşti intens şi să găseşti cel mai bun moment. Poţi purta aceste conversaţii în timpul activităţilor uzuale,fără a face mare caz din asta.Recente

Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg
Lucruri despre femei pe care barbatii nu le inteleg jpg
dragoste sex jpg
relație nouă jpg
Gelozie jpg
Convingeri toxice care pot distruge o relatie Sursa imagine shutterstock 381409303 jpg
Cum testeaza un barbat o partenera in functie de zodia lui Sursa imagine Pixabay jpg
rutinaa in cuplu shutterstock 645816364 jpg
tainele orgasmului shutterstock 47542420 jpg