Motive pentru care educaţia sexuală ar trebui introdusă în şcoli

1 75175 original jpg jpeg

Este important ca elevii să citească Hamlet şi să înveţe trigonometrie, dar totodată trebuie să fie pregătiţi din timp pentru viaţa sexuală, un subiect încă tabu în România. Iată de ce este importantă introducerea educaţiei sexuale în şcoli!

Tinerii trebuie să fie informaţi înainte să-şi înceapă viaţa sexuală

Într-un studiu realizat de cercetătorii americani s-a demonstrat că tinerele cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani deţin foarte puţine informaţii sau nu ştiu nimic despre metodele de contracepţie.De asemenea,foarte multe cred în mituri precum dacă faci duş imediat după actul sexual,poţi evita o sarcină. Studiul a mai artătat şi faptul că multe consideră că ştiu deja cum să procedeze şi că nu au nevoie să le înveţe cineva.

Vor prelua informaţii din surse nesigure

Foarte mulţi adolescenţi se informează despre sex de la prieteni sau de pe internet,în loc să primească sfaturi la şcoală,din partea unor profesori specializaţi în acest domeniu,sau acasă,din partea părinţilor. Din păcate,nici părinţilor nu li s-a vorbit despre acest subiect în adolescenţă şi unii dintre ei au dificultăţi în a discuta despre sex cu copiii lor. Însă internetul îi poate dezinforma pe tineri şi de aceea,părinţii şi profesorii trebuie să-şi unească forţele pentru ca adolescenţii să fie corect informaţi. De asemenea,ei trebuie să ştie că a merge la ginecolog este ceva firesc şi că nu trebuie să le fie ruşine să le ceară mai multe detalii specialiştilor.

Tinerii din medii defavorizate vor avea un viitor mai bun

Rata avorturilor şi a bolilor cu transmitere sexuală este mai mare la adolescenţii care provin din familii foarte sărace. Educaţia sexuală este soluţia pentru a scădea numărul de sarcini nedorite la adolescente. Conform unui studiu publicat de UNESCO,tinerii nu-şi vor începe viaţa sexuală mai devreme decât ar trebui din cauza educaţiei sexuale,aşa cum probabil cred mulţi oameni reticenţi,ci din contră,mult mai târziu.

Vor şti cum să se ferească de boli grave

Educaţia sexuala în şcoli le va permite tinerilor să ştie care sunt metodele de contracepţie,cum să le folosească şi de ce este important să se protejeze. Pe lângă apariţia unor sarcini nedorite,aceştia vor afla şi despre bolile cu transmitere sexuală precum HIV,HPV sau hepatita B. De asemenea, vor şti mai multe despre corpul lor şi vor fi învăţaţi că ei au puterea de a decide dacă ,cum, cu cine vor întreţine relaţii sexuale.



Recente

casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png