Obiceiuri comune care pot distruge o căsnicie

1 67052 original jpg jpeg

Auzim deseori cum o relaţie de căsnicie care părea perfectă s-a destrămat. De multe ori, cauza care a dus la ruperea legăturii nu o constituie aventurile, ci unele obiceiuri nesănătoase, extrem de des întâlnite între partenerii unei căsnicii. Află despre ce este vorba în acest articol!

Infidelitatea în cuplu nu este principalul motiv de despărţire. Sunt multe obiceiuri,aparent inofensive,care pot destabiliza legătura dintre soţi. Tu şi partenerul tău vă regăsiţi într-una dintre situaţii?

Vă şicanaţi

E absolut normal ca membrii unei familii să se şicaneze. Problema apare când,în loc de şicana cu mesaj pozitiv,eventual să fie făcută sub forma unui compliment,soţul sau soţiaapelează la această măsură pentru a-şi exprima nemulţimirile.

Spre exemplu,cuplurile care au căsnicii fericite se folosesc de tachinări la modul următor:El şi ea,la o ieşire cu prietenii de familie. La un moment dat,ea spune tuturor că el,dacă l-ar lăsa vecinii în casă,ar repara tot ce-ar găsi în cale.

Aceasta este o modalitate să-ţi complimentezi soţul,pentru că este foarte priceput şi nu poate să stea cu mâinile în sân când se strică ceva.

Însă multe cupluri se folosesc de şicane pentru a-şi exterioriza frustrările legate de partener.

Spre exemplu,ea spune despre el,când sunt în compania prietenilor,că încearcă de o săptămână să repare un obiect din casă,dar nu reuşeşte,dimpotrivă,şi crede că vor avea nevoie de ajutorul unui meseriaş,care îi va costa scump.

Acest tip de tachinare este una negativă şi are ca scop umilirea în semn de răzbunare a partenerului. Dacă acesta ripostează,ea îi va spune că nu ştie de glumă.

În această situaţie partenerul este lipsit de orice armă. Problema e că,în timp,relaţia are toate şansele să se destrame,dacă se continuă astfel.

Vă corectaţi

Poţi greşi unii termeni din obişnuinţă sau pur şi simplu pentru că nu îi cunoşti. Dar dacă eşti înconjurat de oameni cunoscuţi,încearcă să nu-ţi corectezi soţul/soţia,când pronunţă incorect un cuvânt.

Poate vrei să îi arăţi că a făcut o alegere bună când te-a ales pe tine ca parteneră pentru toată viaţa. Pe de altă parte,el se poate inhiba şi îi va fi teamă să vorbească în prezenţa ta,de teamă să nu-l prinzi pe picior greşit şi să-l taxezi.

Corectându-l la orice pas,din dorinţa,poate,de a-i îmbogăţi vocabularul ori cunoştinţele,faci doar să pui paie pe foc şi să deteriorezi cu bună ştiinţă relaţia.

Îi spui că vecinul sau un coleg arată bine

Comentariile despre aspectul fizic al unui coleg de muncă,al unui vecin sau chiar al unui prieten de-al lui nu fac bine relaţiei. Chiar dacă,înainte să-ţi fie soţ,el este cel mai bun prieten al tău,nu-i poţi spune chiar tot ce îţi trece prin cap.

Nici ţie nu ţi-ar conveni ca partenerul să laude silueta vreunei femei,fie că este doar vecina de la doi,spre exemplu,sau chiar verişoara ta. În timp,în relaţie se va instala neîncrederea,iar gelozia va face legea în cuplu.