Ponturi despre cum să-ţi construieşti încrederea în relaţie

1 65209 original jpg jpeg

Siguranţa este sentimentul pe care îl obţii atunci când ai încredere. Pentru a avea încredere în altcineva, trebuie să începi cu tine. Este o probă destul de grea. Acesta este şi singurul motiv pentru care relaţia cu partenerul tău începe să scârţâie.

Există două tipuri de gândire care joacă un rol extraordinar în scăderea stimei de sine:continui să te gândeşti neîncetat la trecutul dureros şi îl asociezi cu evenimente negative imaginare. Mintea ta începe să creeze poveşti dureroase care implică abandonul,vinovăţia,gelozia,şi astfel încrederea în forţele proprii îţi este zdruncinată. Nu poţi reclădi stima de sine dacă te întorci mereu la greşelile din trecut şi mai ales,dacă nu îl poţi distinge de prezent şi viitor. Ceea ce trebuie să faci este să te concentrezi asupra dorinţelor tale şi şi pe timpul prezent.

  • Cunoaşte-te şi asigură-te că şi partenerul tău te cunoaşte. Nu ezita să te descoperi. Până când nu te vei simţi confortabilă cu tine,nu vei putea avea avea încredere în nimeni.
  • Construieşte-ţi respectul de sine. Este un bun motiv pentru ca partenerul tău să aibă la rândul lui încredere în tine.
  • Pune în practică tot ceea ce spui. Dacă partenerul tău constată că vorbele tale sunt urmate de acţiuni,atunci îi va fi mai uşor să aibă încredere în tine.
  • Discută cu partenerul tău. Nu lăsa neînţelegerile să capete contur. În cazul unui conflict,încearcă să rezolvi cât mai curând posibil divergenţele.
  • Partenerul tău trebuie să aibă un motiv pentru a avea încredere în tine. Împărtăşeşte-i din experienţa ta. Discută despre planurile tale de viitor. Comunicarea constantă construieşte încredere.
  • Rămâi pe poziţii. Nu te încrede cu uşurinţă în faţa unui străin în cazul în care acesta face o declaraţie greşită la adresa partenerului tău. Unde nu există încredere,nu există iubire. Vorbeşte cu partenerul tău calm şi clarifică toate îndoielile.
  • Comunicarea este cheia. Vorbiţi unul cu celălalt despre tot,nu doar despre lucrurile importante.
  • La un moment dat vei fi nevoită să faci un compromis pentru a obţine ceea ce îţi doreşti. Uneori,partenerul tău s-ar putea să nu se afle într-o stare de spirit bună,dra chiar şi aşa ascultă-l cu atenţie şi nu-l întrerupe.

Citeşte şi:

Cum câştigi încrederea colegilor?

Nu are încredere în el? Aşa îl ajuţi!