Secretele unei relaţii fericite

1 81928 original jpg jpeg

Fiecare etapă a unei relaţii are frumuseţea şi unicitatea ei. Când porneşti la drum alături de persoana iubită, o faci cu entuziasm, emoţie şi încredere. Vor exista mai multe etape în relaţia ta, etape în care îti vei descoperi partenerul dar mai ales, te vei redescoperi pe tine.

Nu există o reţetă standard pentru o relaţie perfectă. Însă, trebuie să ai în vedere câteva aspecte atunci când eşti la începutul unei relaţii.

1.Autenticitatea înseamnă unicitate

Păstrează-ţi autenticitatea. Indiferent de parcursul relaţiei, trebuie să rămâi aceeaşi persoană ca la început. Nu încerca să te schimbi în funcţie de ceea ce crezi tu ca i-ar plăcea persoanei iubite. Personalitatea ta este cea cu care ai cucerit-o iniţial. Ea te face unică. Rămâi aceeaşi.

2.Aşteptările versus realitatea

Într-o relaţie, se formează anumite aşteptări. Tu ai aşteptări de la el şi el de la tine. Nu este corect să presupui că reacţiile persoanei iubite trebuie să fie într-un anumit fel. Aici intervine cea mai mare eroare. Trebuie să realizezi că fiecare reacţionează după o serie de factori. Totul ţine de modul lui de a gândi, de starea de moment, de emoţia simţită, de trăirea lui. Astfel, pasul important este acela de a conştientiza că cel de lângă tine nu este identic cu tine şi implicit, nu poate reacţiona conform aşteptărilor tale. Încearcă să te ancorezi în realitate şi să renunţi la aceste aşteptări.

3.Comunicarea

Comunicarea este baza unei relaţii. Partenerul tău trebuie să îti fie, în primul rand, un bun prieten şi confident. Cunoaşterea persoanei iubite se face în timp, cu răbdare şi entuziasm. Important este să fii deschisă şi să îi comunici mereu bucuriile, ideile, stările, grijile. Învaţă să asculţi cu adevărat persoana de lângă tine şi nu doar să o auzi. O relaţie ideală se construieşte doar în doi.

Exact ca la construcţia unei case: modul în care o construieşti îi determină rezistenţa. Astfel, într-o relaţie trebuie să construieşti cu răbdare, atenţie şi devotament.