Sfaturi pentru o viaţă sexuală mai bună

cuplu jpeg

Stresul, grijile de acasă, problemele şi sarcinile de la serviciu îşi pot pune amprenta asupra relaţiei de cuplu. Dacă vrei să înteţeşti focul pasiunii dintre tine şi partenerul tău, iată câteva sfaturi pentru o viaţă sexuală mai bună.

Nu de puţine ori,mulţi dintre noi pun viaţa sexuală în plan secundar,pentru că mereu intervine ceva care necesită mai multă atenţie. Însă,pentru o relaţie de cuplu durabilă,momentele intime dintre parteneri sunt extrem de importante. Când viaţa sexuală nu mai e ce-a fost odată,ai putea să iei în calcul următoarele sfaturi practice.

Sfaturi pentru o viaţă sexuală mai bună-Găseşte momentul potrivit ca să comunicaţi

Comunicarea în cuplu joacă un rol important în menţinerea relaţiei strânse atât pe plan afectiv,cât şi sexual. Aşadar,găseşte un moment potrivit pentru a-i spune partenerului tău care sunt lucrurile ce te excită cel mai mult şi ce ţi-ar plăcea să puneţi în practică. Este important,de asemenea,să iei în calcul şi lucrurile pe care el şi le doreşte. Cu cât sunteţi amandoi mai mulţumiţi,cu atât viaţa voastră sexuală va fi mai bună.

Sfaturi pentru o viaţă sexuală mai bună-Preia iniţiativa

În cazul în care partenerul tău nu dă semne câteva zile că ar vrea să faceţi sex,atunci fii tu cea care preia iniţiativa. Arată-i că îl doreşti şi că vrei să petreceţi împreună timp de calitate. Dacă eşti o fire inventivă,gândeşte-te să-l surprinzi într-un mod care îi va stârni apetitul sexual.

Sfaturi pentru o viaţă sexuală mai bună-Renunţă la sedentarism

Dacă ai vreodată nevoie de un motiv bun pentru a face mişcare,adu-ţi aminte,ori de câte ori este nevoie,că sportul creşte apetitul sexual. Specialiştii susţin că mişcarea nu te ajută doar să ai o condiţie fizică bună,ci stimulează şi buna funcţionare a creierului şi a sistemului nervos. Aşadar,devii mai excitat şi mai receptiv sexual atât fizic,cât şi mental.

Sfaturi pentru o viaţă sexuală mai bună-Încercaţi ceva nou

Sexul în acelaşi loc poate deveni plictisitor la un moment dat. Aşadar,o escapadă este bine venită din când în când pentru a sparge monotonia apărută în viaţa de cuplu. Nu trebuie să plecaţi departe pentru a reînvia pasiunea dintre voie,important este să alegeţi un loc în care nu aţi mai fost până atunci. Sexul în afara casei poate deveni extrem de incitant şi asta datorită faptului că experimentaţi senzaţii noi şi datorită locului ales.

Sfaturi pentru o viaţă sexuală mai bună-Evită pe cât posibil tutunul

Fumatul afectează extremităţile corpului,din cauză că reduce fluxul sangvin către penis,clitoris şi ţesuturi vaginale. Din această cauză,femeile care fumează pot intra la menopauză cu doi ani mai devreme decât nefumătoarele,iar în cazul bărbaţilor,libidoul poate scădea sever.