Soţul te înşeală: Cum faci faţă situaţiei?

1 71059 original jpg jpeg

Atunci când omul în care ai crezut cel mai mult te înşeală, lumea ta se prăbuşeşte şi, în câteva minute, simţi toate emoţiile posibile: de la dezamagire, ură, durere, repulsie, furie, până la milă şi confuzie.

Principala reacţie a femeilor,atunci când sunt înşelate,este să se gândească dacă nu cumva ele sunt vinovate. Sigur că,de multe ori,când apare o problemă în cuplu,ambele părţi poartă o parte din vină,dar este foarte probabil să nu fie cazul în această situaţie. Cum poţi fi tu de vină că el şi-a găsit o amantă?

Primele gânduri

Cum a putut să te trădează în halul ăsta? Cum a putut să îşi bată joc de căsnicia voastră şi să strice toate speranţele şi visele privind convieţuirea pentru tot restul vieţii? Ce anume îi lipsea? De ce s-a aruncat în braţele alteia? Ai pierdut ore întregi,nopţi la rând,încercând să găseşti răspuns la toate aceste întrebări şi la multe altele.

Sigur,el are o justificare pentru ceea ce a făcut,dar asta nu este suficient. Cum te-a minţit când te-a înşelat,aşa te poate minţi şi acum. Inima ta şi-a creat un scut de protecţie pe care vorbele şi scuzele lui nu îl pot pătrunde,şi bine face. Totuşi,cel mai bun sfat este să nu iei nicio decizie până când nu te linişteşti.

Trăieşte-ţi durerea

Descarcă-te,ţipă,plângi,aleargă,mănâncă ciocolată. Nu îţi pune oprelişti de la nimic. Fă tot ceea ce ştii că te poate ajuta să îţi revii sau măcar să te linişteşti. Nu aştepta să treacă de la sine. Şi,dacă simţi că aşa nu rezolvi nimic,apelează la ajutorul unei prietene sau a uneor prietene dispuse să te ajute,fără să îţi dea sfaturi sau să te judece.

Acum ştii că,indiferent ce vei decide,inima ta nu îşi va mai reveni vreodată. Amână însă decizia...

Dă-i dreptul la replică

Deşi pare greu,după ce te-ai mai calmat (doar după,nu înainte),invită-l la o discuţie. Ascultă şi ce are el de spus. Dacă v-aţi despărţit,cel mai bine este să vă întâlniţi într-un cadru neutru,eventual populat,unde să nu riscaţi ca discuţia să degenereze.

În cele din urmă,ia o decizie

După ce te-ai calmat,ai ascultat şi punctul lui de vedere,ai ieşit în oraş,te-ai întâlnit cu prietenele,te-ai dus la un concert,ai mâncat multe dulciuri,este momentul să iei o decizie. Crezi că mai poţi vreodată să ai încredere în el? Îl poţi uita? Poţi trăi fără el? Sau,mai bine,eşti dispusă să dai şansa altor bărbaţi să te cucerească? Răspunde-ţi la aceste întrebări şi decide care va fi viitorul căsniciei voastre.

Când,însă,există şi un copil la mijloc,decizia nu mai este doar a ta. Atunci aveţi nevoie să mergeţi la un psihoterapeut împreună şi separat,înainte de a hotărâ ce veţi face mai departe.Recente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg