Un bărbat de încredere este un partener de cursă lungă. Cum îl recunoşti, de ce să îl păstrezi

1 shutterstock 259140899 jpg jpeg

O femeie iubeşte cu toată inima când este sigură că are lângă ea un bărbat de încredere. Cum ştii că partenerul tău intră în această categorie? De obicei, cu acest bărbat împărtăşeşti aceleaşi idealuri.

Dragostea poate transforma un om arogant, introvertit sau orgolios într-o persoană optimistă, veselă, deschisă şi senină. Am putea-o compara cu o boală mintală, în adevăratul sens al cuvântului. Dar dragostea în această formă nu rămâne aşa, ci se transformă într-o legătură mult mai puternică, una care cuprinde atracţie fizică, respect, încredere. Primele două condiţii sunt relativ uşor de îndeplinit, dacă eşti într-o relaţie dorită atât de tine cât şi de el, însă, la partea cu încrederea, lucrurile stau un pic diferit. Un bărbat de încredere poate fi descoperit în timp. Fii sigură că respectă aceste criterii înainte de a-i acorda credit total!

Îl cunoşti de ceva timp

Când începi o relaţie, lucrurile se desfăşoară pe repede înainte, iar atracţia fizică are un rol foarte important în confirmarea legăturii. Dar doi străini pot forma un cuplu sudat doar după ce petrec ceva timp împreună, când fiecare ştie despre partenerul de lângă el cât mai multe. Înainte de a-i spune “Te iubesc!” încearcă să fii sigură de “Te cunosc!”. Fiecare zi este o oportunitate să descoperi omul cu care formezi un cuplu. Într-un an sau, mai bine, doi, ar trebui să-ţi dai seama dacă ai lângă tine un bărbat de încredere.

Din câte ştii, nu te-a minţit niciodată

Şi chiar dacă s-a întâmplat, e clar că tu nu ai aflat până acum. Nu ne place minciuna, dar nici nu ne place să aflăm mereu adevărul. Uneori adevărul nu este ceea ce ne dorim să auzim. Dacă minciunile înlocuiesc un adevăr nedorit, care nu ar aduce niciun beneficiu nimaniu, ci doar ar răni, se pune problema altfel. În acest caz, dacă partenerul tău nu te-a minţit, poţi considera că este o persoană pe care te poţi baza în viitor.

E aproape de tine când ai nevoie

Înainte să te îndrăgosteşti nebuneşte, asigură-te că el nu ratează nicio ocazie să-ţi fie alături când ai nevoie de ajutor. În acest fel îţi demonstrează că ţine la tine, că îi pasă de tine şi îi place să îşi petreacă timpul în prezenţa ta.

Îţi spune că nu te va părăsi şi tu îl crezi

Ţi-a spus că te iubeşte şi apoi a adăugat că nu are de gând să se despartă de tine. Iar tu crezi fiecare literă pronunţată de el. Asta pentru că ştii şi eşti sigură că ai lângă tine o persoană de încredere. E confortabil să auzi de la el că nu va pleca de lângă tine. Îţi reaminteşte că ai luat o decizie corectă când ai intrat în această relaţie.

Se comportă frumos cu tine şi te respectă

Dacă partenerul de viaţă te tratează prost încă de la începutul relaţiei şi te face să te simţi inferioară, nu te aştepta să se schimbe. Cu atât mai mult dacă nu te respectă, fii sigură că în acest bărbat nu vei putea avea încredere. Şi ar fi o greseala să oferi inima pe tavă unui om care nu vrea să-ţi fie coleg, ci şef.

Face compromisuri ca să fii fericită

Să renunţi la dorinţele tale, la planuri şi la vise e foarte neplăcut. Ştii cum este. El face asta când este cu tine? Face compromisuri de dragul tău? Renunţă la unele planuri, uită de anumite visuri pentru a le ţine minte pe ale tale? Dacă da, atunci vorbim despre un bărbat de încredere, lângă care poţi avea viaţa pe care ţi-o doreşti.

@shutterstock