Vezi dacă te potriveşti cu partenerul!

1 64788 original jpg jpeg

Într-un material anterior vorbeam despre cum îţi influenţează ierarhia în familie personalitatea, dar asta poate avea efecte şi asupra compatibilităţii cu partenerul de viaţă. Află în continuare cât de important este să ştii al câtelea copil al familiei este iubitul tău.

Este greu de crezut că personalitatea îţi poate fi influenţată de ordinea în care ai apărut în sânul familiei:eşti primul copil,mijlociul,mezinul sau chiar singurul moştenitor al părinţilor tăi? Asta spune multe despre tine,citeşte aici. Pe de altă parte,ar fi bine să afli şi despre partenerul tău al câtelea copil este,pentru a vedea dacă sunteţi sau nu sortiţi unul altuia.

Primul copil cu primul copil

Amândoi iubiţi să deţineţi controlul,astfel încât trebuie să fii pregătită să ajungeţi de multe ori în punctul în care orgoliile se ciocnesc. Pentru ca relaţia să funcţioneze,trebuie să învăţaţi amândoi să faceţi compromisuri,în loc să insistaţi să deţineţi supremaţia.

Primul copil cu mijlociul

De obicei,copilul mijlociu este bun la făcut compromisuri,ceea ce înseamnă că primul copil va putea prelua rolul de “;ef”. Totuşi,este posibil ca la un moment dat relaţia să înceapă să o ia la vale,deoarece mijlociul se va simţi frustrat de faptul că numai el îşi susţine partenerul,fără a primi acelaşi sprijin de la jumătatea sa.

Cel mai mare copil cu cel mai mic

Vorba aceea că “opusele se atrag” se aplică foarte bine relaţiei voastre. Primul copil (care doreşte să preia controlul) şi ultimul copil (care nu vrea decât să fie scăpat de responsabilităţi) fac,de obicei,echipă bună. Riscul este ca mezinul să ajungă să fie dominat.

Mijlociul cu mijlociul

Sunteţi atât de sensibili şi de dispuşi să faceţi compromisuri,încât cea mai mare capcană a relaţiei este aceea a lipsei de comunicare,de team[că celelalt s-ar putea supăra. Asigură-te că îţi vei exprima tot timpul sentimentele şi opiniile,pentru a evita cazul în care strângi prea multe frustrări,cărora nu le mai poţi face faţă..

Mijlociul cu mezinul

Abilităţile de negociere ale unui copil mijlociu,împreună cu sociabilitatea mezinului,vor conduce la o combinaţie bună de comunicare eficientă şi de distracţie.

Mezinii familiilor

Veţi avea parte de foarte multă distracţie împreună şi e destul de greu de crezut că vă veţi plictisi unul în compania celuilalt. Totuşi,problemele s-ar putea să apară în momentul în care fiecare evită să îşi asume responsabilitatea. De aceea,cel mai bine este să împărţiţi sarcinile.

Unicul copil cu oricine altcineva (cel mai mare,mijlociu,mezin,singurul copi)

Copiii care au fost unici la părinţi au destul de mari şanse să fie compatibili cu partenerii,indiferent de ierarhia acestora în familie. Singura condiţie este ca partenerul să nu fie previzibil. Totuşi,cel mai bine se vor înţelege cu cei mai mari copiii ai familiei sau cu mezinii.