Vrea să te părăsească. Ce e de făcut?

1 74381 original jpg jpeg

Dacă vrei să-ţi salvezi căsnicia, după ce el a spus clar că o să ceară divorţul, încearcă să priveşti cu tact toată povestea!

În toată această vâltoare,în care încerci să-ţi dai seama cum de s-a ajuns aici,dar şi cum poţi remedia situaţia (dacă se mai poate),trebuie să încerci să te detaşezi pe cât posibil,astfel încât să poţi privi situaţia şi relaţia voastră în ansamblu,pentru a găsi şi soluţiile cele mai potrivite. Şi ţine minte,cheia se află la tine,în măsura în care vei reuşi să faci următoarele:

Nu insista să rămână cu tine

Când treci printr-o asemenea experienţă,cel mai adesea te trezeşti că plângi,gesticulezi şi îi ceri să stea în continuare cu tine. Fără să vrei,faci chiar promisiuni greu de realizat,de exemplu că „te vei schimba sau că vei remedia toate acele defecte care lui nu-i plac”. Şi toate la un loc nu arată deloc bine. Ia în considerare că dacă soţul tău a cerut divorţul înseamnă şi el s-a pregătit de ceva vreme pentru această situaţie şi că nişte lacrimi nu-l vor convinge. Nu este cel mai grozav moment pentru a lămuri aspecte sau a cere amânare sau timp de gândire.

Analizează situaţia

Poate că sună simplu,dar pentru ca tu să înţelegi cu adevărat ce se întâmplă,ar fi util să afli ce rol joci tu în această căsnicie. Dacă ai fost mereu critică şi te-ai plâns constant de el,nu mai face asta. În momentul de faţă nu mai contează cine a fost de vină,ci cât îţi doreşti să păstrezi această relaţie. Dacă vrei să-ţi salvezi căsnicia,începe cu tine. Este timpul să faci un inventar al plusurilor şi minusurilor;va fi dureros să admiţi numeroase lucruri,însă doar aşa vei putea înţelege unde te situezi şi dacă mai poţi schimba ceva.

Încearcă să nu pui presiune pesoţul tău

Este fără doar şi poate momentul acela critic în care vrei să-i mai ceri „o şansă”. Eşti tentată să-i spui să că vrei să uitaţi totul şi să o luaţi de la capăt. Sau dacă îl bănuieşti că îţi este infidel,probabil că te apuci să-i verifici mesajele de pe telefon. Pentru a salva ce mai poate fi salvat,evită astfel de presiuni,pentru că nu pot decât să înrăutăţească situaţia.  

Dacă elvrea să vă mai acorde o şansă...

Eşti tentată să garantezi că totul se va îmbunătăţi considerabil (şi aşa şi va fi,doar că pe termen limitat!) şi,purtată de entuziasmul victoriei,să începi să faci fix aceleaşi greşeli. Discută în permanenţă cu el şi încercaţi să lămuriţi împreună ce vă lipseşte sau ce frustrări aveti,ca să puteţi remedia lucrurile.

Evită să:

Îi trimiţi mesaje pe telefon,din cinci în cinci minute. Acordă-i un răgaz de gândire. S-ar putea ca,după o simplă ceartă,să-şi dea singur seama că a exagerat. Nu-l sufoca.

Îţi ceri scuze pentru orice. Soţul tău ştie că este un simplu act de disperare. Lasă faptele să vorbească de la sine.

Îi promiţi că lucrurile se vor schimba în bine. Asta merge o dată,de două ori,însă dacă s-a ajuns în punctul despărţirii,e nevoie de mult mai mult decât promisiuni.