Vrei să divorţezi, dar nu ai curaj

1 75108 original jpg jpeg

Divorţul, stadiul în care nu ai crezut vreodată că va ajunge relaţia ta, este în prezent singura ta variantă de a fi din nou fericită. Îţi e greu să renunţi la amintirile frumoase şi la ceea ce ai construit alături de partener - însă dacă doreşti să schimbi ceva, e musai să te desprinzi de trecut.

Deşi te temi de ceea ce îţi poate oferi viitorul,conştientizează faptul că nicio renunţare nu este uşoară,că vei trece prin momente în care îţi vei pune o mulţime de întrebări şi vei căuta vinovaţi. Nu uita că pe baza alegerilor din prezent îţi clădeşti viitorul,aşa că ia-ţi inima în dinţi,fii curajoasă şi desprinde-te de ceea ce nu te mai mulţumeşte.

Nu mai privi lucrurile prin prisma lui „dacă“

Te gândeşti la cum ai fi putut face lucrurile să meargă:cum ar fi fost dacă erai mai atentă,dacă ar fi mai bine să rămâi în relaţie pentru copii,dacă,dacă şi iar dacă... Ceea ce înseamnă că te învârţi într-un cerc al întrebărilor fără sfârşit. Şi desigur,fără răspuns,căci poţi doar să presupui cum ar fi stat lucrurile în alte circumstanţe. Cea mai bună soluţie este să vezi cum poţi gestiona situaţia în momentul prezent.

Citeşte şi:Divorţul se poate preveni! Comunicarea este cheia

Ambii parteneri au partea lor de vină

Divorţulnu este un eşec,însă refuzul de a conştientiza motivele care au dus la separaţie este unul. Relaţiile care ajung să se termine au mereu doi vinovaţi. Poate că unul a greşit şi celălalt a tolerat  -sau din start alegerea partenerului nu a fost cea potrivită. Aşadar,nu are rost să te învinovăţeşti sau să consideri că vina aparţine în totalitate celuilalt. Poţi învăţa din experienţa asta,astfel încât să nu mai repeţi greşelile din trecut.

E nevoie de doi pentru un tango

Nu poţi să rămâi într-o relaţie în care te simţi singură. Singurătatea în cuplueste cu adevărat dureroasă şi te consumă din toate punctele de vedere:psihic,fizic,emoţional. Nici tu şi nici partenerul tău nu vă veţi simţi fericiţi şi împliniţi într-o relaţie de complezenţă. Divorţul nu este un sfârşit,ci poate fi o călătorie spre o destinaţie nebănuită. Primul pas,înainte de a porni la drum,este să-ţi faci bagajele,nu? La fel şi în relaţie,strângerea bagajelor,atât la propriu,cât şi la figurat,înseamnă asumare.

Citeşte şi:Tot ce trebuie să ştii despre divorţul la mediator

Nu fugi de durere

Îţi e temă că vei suferi şi din păcate aceasta este o etapă peste care nu poţi sări şi prin care inevitabil vei trece. Nu fugi de ea,plângi dacă simţi nevoia,exteriorizează-te. Durerea în urma divorţului va fi temporară,faţă de cea permanentă,cauzată de căsnicia nefericită în care te afli. Găseşte-ţi echilibrul şi forţa interioară pentru a merge mai departe.Recente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg