Simptom atipic la un bărbat infectat cu noul coronavirus. Are legătură cu erecţia!

1 shutterstock 375635650 jpg jpeg

Medicii aflaţi de peste 6 luni în prima linie de luptă cu COVID-19 descoperă încă noi simptome şi efecte ale infecţiei cu noul coronavirus. Un simptom neobişnuit ar putea fi priapismul, disfuncţie rară manifestată prin erecţii prelungite, de câteva ore, care nu au legătură cu stimularea sexuală.

Un francez de 62 de ani infectat cu noul coronavirus a avut un simptom diferit de manifestările observate la pacienţii cu COVID-19. Pacientul, al cărui caz a fost prezentat în „Jurnalul American de Medicină de Urgenţă” din 17 iunie 2020, a avut erecţie timp de 4 ore.

Este vorba despre priapism, condiţie medicală care se manifestă prin erecţii prelungite, dureroase, care nu au legătură cu dorinţa sexuală.

Pacientul s-a prezentat la camera de gardă a unui spital din apropierea Parisului cu febră, tuse şi diaree. În ciuda faptului că suntem în plină pandemie de coronavirus, medicii nu s-au gândit imediat la COVID-19. Medicii i-au prescris o reţetă cu antibiotice şi l-au trimis acasă. Starea pacientului s-a agravat, acesta prezentând probleme respiratorii, motiv pentru care a revenit la spital, unde a fost dus la Terapie Intensivă. Analizele ulterioare au arătat că este infectat cu Sars-Cov-2.

În cazul pacientului francez, priapismul are legătură cu coagularea sângelui cauzată de COVID-19.

În primă fază, medicii au aplicat gheaţă în zona penisului, dar după 4 ore, erecţia bărbatului încă nu dispăruse. De aceea, medicii au decis să dreneze sângele prezent la nivelul penisului, ocazie cu care au observat că pacientul prezenta mai multe cheaguri negre. Este primul astfel de caz de priapism la un pacient cu COVID-19.

Coagularea sângelui pe fondul infecţiei cu noul coronavirus a fost observată la mai mulţi pacienţi.  

Priapismul poate fi întâlnit la băieţii cu vârste între 5 şi 10 ani şi la adulţii care au între 20 şi 50 de ani.