Studiu: Ce ascund cei mai mulţi oameni de partenerii lor. Aceste minciuni pot duce chiar şi la divorţ!

1 shutterstock 218980975 jpg jpeg

Minciuna face parte dintre motivele frecvente pentru care oamenii se despart şi totodată unul dintre cele mai dificile obiceiuri de schimbat. Specialiştii au vrut să descopere pe ce temă oamenii îşi mint cel mai mult partenerii şi au reuşit. Iată ce ascund cei mai mulţi îndrăgostiţi de perechea lor!

O relaţie ideală este bazată pe iubire şi pe sinceritatea pe care ambii parteneri şi-o poartă. Orice minciună le poate provoca partenerilor suferinţă şi totodată lipsă de încredere. De multe ori, minciuna poate distruge chiar şi cel mai fericit cuplu, minciunile repetate ducând la certuri şi, cel mai grav, la despărţire.

Un studiu publicat în „Communication Studies‟ a constatat că oamenii îşi mint partenerii de viaţă de aproximativ cinci ori pe săptămână. Şi, chiar dacă partenerul nu minte direct în faţă, el ar putea totuşi să ascundă lucruri. Într-un alt studiu, 37% dintre oameni au spus că s-au simţit vinovaţi atunci că au ascuns aceste secrete de partenerii lor. Despre ce este vorba?

În 2018, organizaţia Harris Poll a realizat un studiu pe aproximativ 2.000 de adulţi. Cercetătorii au descoperit că dintre cei 2.000, 37% au ascuns de parteneri, o achiziţie, un cont bancar, un extras bancar, o factură sau banii pe care îi au cu adevărat în cont. 21% au ascuns suma totală de bani, în timp ce 20% au ascuns o achiziţie minoră. În ceea ce priveşte secretele majore, 6% au recunoscut că au ascuns un întreg cont bancar, iar 5% au spus că au ascuns o achiziţie majoră. De asemenea, 18% dintre participanţi au recunoscut că şi-au minţit partenerul cu privire la finanţele câştigate sau la datorii.

Minciunile care duc la certuri şi chiar la despărţire!

Nu toată lumea are aceleaşi motive pentru a păstra ascunse secretele financiare. Potrivit studiului, 36% cred că „unele aspecte ale finanţelor lor ar trebui să rămână secrete, chiar şi faţă de soţul sau de partenerul lor‟. În mod surprinzător, 1 persoană din 5 pur şi simplu se simte jenată de propriul salariu şi nu îşi doreşte ca partenerul ei să afle care este, de fapt, suma câştigată.

Aceste secrete financiare pot face rău relaţiei. De pildă, 75% dintre respondenţi au spus că minciunile financiare le-au afectat relaţiile actuale sau pe cele trecute, 44% au recunoscut că le-au cauzat multe certuri, iar 35% au spus că le-au cauzat mai puţină încredere în relaţie. Şi mai rău, 13% au spus că aceste secrete au dus, în cele din urmă, la divorţ sau la despărţire.

Sursă foto: Shutterstock