Top 7 cele mai comune mituri despre „marea dragoste”. La ce să se aştepte partenerii de cuplu

1 shutterstock 165772163 jpg jpeg

„Mi-am găsit jumătatea”, „Suntem suflete pereche”, „Dragostea învinge tot”: de câte ori nu ai auzit sau nu ţi le-ai spus până acum? Realitatea este diferită faţă de ceea ce îţi imaginezi. Află care sunt cele mai comune mituri când vine vorba despre „marea dragoste”!

Mitul nr. 1 - Există o singură mare dragoste în viaţă 

Rareori există o singură persoană pe care să o iubeşti. În realitate, poţi iubi profund şi sincer multe persoane în diferite moduri şi în diferite etape ale vieţii tale. Un alt adevăr este că modul în care iubeşti şi ceea ce înveţi din angajamentele respective vor determina dacă viitoarele „iubiri” sunt chiar mai bune decât cele din trecut. Unii parteneri nu-şi dau seama că şi-au găsit „dragostea”, nici măcar după ce au luptat din greu pentru ca relaţia lor să funcţioneze în continuare în ciuda greutăţilor. 

Mitul nr. 2 - Odată ce ai cunoscut persoana iubită, relaţia de cuplu va fi pentru totdeauna 

Pasiunea şi sentimentele nu sunt acelaşi lucru. După ce va trece „chimia” de la început, tu şi partenerul tău veţi rămâne voi înşişi, cu calităţi şi defecte. Dacă în relaţia de cuplu există interese comune, visuri comune, înţelegeri în planul financiar/material, familii şi prieteni care au o părere bună despre relaţia voastră, răbdare şi deschişi în faţa obstacolelor, veţi avea şanse mari ca relaţia să dureze mai mult timp, poate „pentru totdeauna”. Aminteşte-ţi că o relaţie funcţională se bazează pe angajament, intimitate şi pasiune. 

Mitul nr. 3 - Cearta este bună într-o relaţie 

Depinde de rezultatul la care veţi ajunge. Discuţiile pe care le aveţi, câteodată, în contradictoriu sunt menite să vă ajute să evoluaţi şi să vă dezvoltaţi relaţia de cuplu sau se termină cu plânsete, ţipete, jigniri, critici aduse unula la adresa celuilalt?

Mitul nr. 4 - Atracţia sexuală este obligatorie pentru ca o relaţie să fie una reuşită

Pe parcursul relaţiei, atracţia sexuală nu mai necesară deoarece apar sentimentele de afecţiune, apar intimitatea şi angajamentul. Puteţi fi la fel de îndrăgostiţi ca în prima zi chiar şi după mulţi ani de relaţie. Persoanele care spun că înşală din cauza scăderii atracţiei fizice, de fapt, alte motive stau la bază. Poate fi vorba despre plictiseală, neasumarea relaţiei, factori de stres. 

Mitul nr. 5 - Uitarea şi iertarea sunt cele mai bune „arme” pentru a depăşi obstacolele dificile 

Ele sunt una dintre cele mai nerealiste aşteptări. Scenariul în care partenerul vinovat îi cere celuilalt să uite ce a făcut şi mai ales să-l ierte. Partenerii de cuplu dintr-o relaţie de succes ştiu că trebuie să observe, să discute ce anume i-a determinat să facă ori să spună ceva. Mai mult decât atât, nu există doar schimbarea la nivel teoretic, ci şi schimbarea în comportament. În faţa unui partener care ţi-a greşit, nu doar îi atragi atenţia (verbal), ci şi adopţi atitudinea potrivită pentru a vedea schimbarea celuilalt ca reacţie la schimbarea ta. 

Mitul nr. 6 - Este bine să rezolvaţi confictele „cât timp sunt calde”

De multe ori, ai tendinţa de a readuce în discuţie experienţe nerezolvate din trecut. Pentru a le separa pe cele anterioare de cele din prezent, atât tu, cât şi partenerul tău aveţi nevoie de timp să vă calmaţi, să reflectaţi şi apoi să staţi de vorbă. 

Mitul nr. 7 - Dragostea învinge orice 

Ei bine, iubirea e esenţială, dar nu-i de ajuns. Imaginează-ţi o casă doar cu temelie, fără să fie terminată: îţi va fi frig, te va ploua sau te va bate soarele. Sau invers, imaginează-ţi o casă doar cu pereţi, fără temelie: rişti să se prăbuşească peste tine. Afectivitatea, respectul, aprecierea, puterea de a trece peste greutăţi, a fi alături la bine şi la greu, interesele comune, valorile comune, toate sunt necesare pentru o viaţă de petrecut în doi. 

FOTO Shutterstock.com Recente

cuplu  shutterstock 1673456887 jpg
barbat si femeie shutterstock 149223914 jpg
cuplu  man g580e3df0f 1280 jpg
medicamente  barbat  shutterstock 2019419141 jpg
relatii toxice violeta moisa util mic mp4 thumbnail png
inel logodna  cerere casatorie  love g2cc41c38e 1280 jpg
cuplu  shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa  pixabay bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative  condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg
sex shutterstock 547359445 ok jpg
ulei de nuca de cocos jpeg