Vrei să afli dacă partenerul de cuplu este sufletul tău pereche? Ţine cont de următoarele semne

1 shutterstock 558911290 jpg jpeg

Odată ce pasiunea de la începutul relaţiei va trece, vei sta faţă în faţă cu partenerul de cuplu exact aşa cum este: cu calităţi şi cu defecte. Nu totul va fi perfect de acum încolo, însă observă următoarele semne şi îţi vei da seama dacă mergi la drum cu partenerul potrivit.

Potrivit psihoterapeutului Kate Moyle, expertă în relaţii, află care sunt cei mai importanţi indicatori ai unei relaţii de cuplu sănătoase: 

Când ajungeţi la o cale de mijloc 

Nu ne putem aştepta să fie totul perfect sau să fim mereu de aceeaşi părere. În realitate, felul în care atât tu, cât şi celălalt partener sunteţi dispuşi să faceţi compromisuri şi să negociaţi este un indicator important pentru a vă evalua viitorul relaţiei. Dacă poţi ajunge la o înţelegere cu celălalt, acesta este unul dintre semnele că ai un partener valoros. 

Când te simţi bine în preajma celuilalt 

Partenerul potrivit îţi va cunoaşte calităţile şi va şti cât de valoroasă eşti tu. Persoana potrivită îşi doreşte ca tu să fii fericită şi nu te face să fii nesigură ori să te întrebi dacă este ceva în neregulă cu tine. Eşti cu persoana potrivită atunci când te simţi tu însăţi în preajma sa. 

Când te ascultă 

Oricât de plictisitor ar fi un subiect şi chiar dacă nu este de acord cu o anumită părere, cealaltă persoană îţi va acorda atenţie, te va asculta, cu alte cuvinte, îţi va respecta propria opinie şi propria persoană. Asta doar dacă este partenerul potrivit. 

Când mergeţi pe acelaşi drum

Nu este nimic în neregulă dacă aveţi diferenţe şi propriile hobby-uri, însă pe termen lung, cuplul are nevoie să se bazeze pe interese şi valori comune, să privească în aceeaşi direcţie şi să-şi împartă obiective de viaţă similare. Nu uita că sunteţi, până la urmă, o echipă. Îţi poţi da seama de asta, ascultându-l pe celălalt în ceea ce priveşte viaţa de familie, planul personal sau profesional. 

Cei apropiaţi au o părere bună despre partener

Chiar dacă sună cinic, de multe ori sfatul celor dragi cu privire la un potenţial partener poate să fie de ajutor. Pentru că poţi fi foarte îndrăgostită, mai ales la început nu observi şi defectele partenerului şi, astfel, ajungi să-l idealizezi conform aşteptărilor din propria imaginaţie. Este firesc ca cei apropiaţi să te apere şi să devină suspicioşi dacă ceva nu este în regulă. 

Micile gesturi contează 

Aici nu ne referim la lucurile materiale, ci mai degrabă la micile gesturi pe care le face celălalt pentru tine. De la o cană cu ceai dimineaţa până la pregătirea unei cine ştiind că tocmai ce te-ai întors obosită de la serviciu, orice gest mărunt este un semn că partenerul te apreciază şi vrea ca tu să fii bine.