Vrei să ştii dacă eşti o persoană perfecţionistă? Aceste 6 semne îţi vor elucida dilema

1 shutterstock 140995585 jpg jpeg

O persoană perfecţionistă este întotdeauna bine văzută de ceilalţi, pentru că dă dovadă de ambiţie şi de viziune. În plus, se ghidează mai mereu după succes şi îşi fixează standarde tot mai înalte.

Experţii arată şi o altă faţă a unei persoane perfecţioniste. Totul stă în câteva semne care par ascunse, dar lucrurile nu stau deloc aşa. Află dacă şi tu eşti o persoană perfecţionistă luând în considerare următoarele semne:

Acţionezi la extreme

Tu nu cunoşti jumătăţile de măsură. Este totul sau nimic! Acţionezi aşa de la dietele de slăbit până în domeniul profesional. Din păcate, acest comportament nu este unul chiar sănătos, fiindcă te poate afecta cu timpul.

Amâni luarea deciziilor

Dacă obişnuieşti să amâni ori să întârzii începerea unei anumite activităţi, atunci te poţi considera o persoană perfecţionistă. Teama de eşec te poate împinge să adopţi această atitudine pentru că preferi să te gândeşti mai bine înainte să acţionezi. Dar de multe ori o şansă bună se risipeşte tocmai pentru că stai prea mult pe gânduri.

Ţi-e greu să termini proiectele începute

De fiecare dată când crezi că ai ajuns la finalul unui proiect, te gândeşti că puteai să îl faci mai bine de atât. Şi încerci să mai găseşti şi alte soluţii, astfel că rămâi ultima pentru predarea proiectului.

Nu îţi este uşor să ceri ajutorul celorlalţi

Deşi ai încredere în familie, în prieteni şi în colegi, te gândeşti totuşi că nimeni nu poate să facă treaba mai bine ca tine. Şi acest semn scoate la iveală despre tine faptul că eşti o persoană perfecţionistă. Dar nu uita că, cu cât îţi iei mai multă responsabilitate pe cap, cu atât vei fi mai stresată.

Ridici un zid în jurul tău

O persoană perfecţionistă nu îşi poate face cu uşurinţă prieteni. Te simţi vulnerabilă dacă te deschizi mai mult şi nu suporţi acest sentiment. Teama ta devine şi mai mare atunci când te gândeşti la un eventual refuz, aşa că preferi să stai liniştită în banca ta, cu gândurile tale.

Rămâi blocată în trecut

O persoană perfecţionistă se va gândi la o greşeală pe care a făcut-o în trecut nu câteva săptămâni, nu câteva luni, ci chiar ani întregi. Va încerca, măcar în minte, să găsească alternative, alte soluţii. Şi în tot acest timp se va mustra pentru ceea ce a făcut.

@shutterstock