Edith Gonzalez a murit la doar 54 de ani, după ce s-a luptat trei ani cu o boală cumplită: cancerul.

Actriţa mexicană a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în august 2016. Starul din „Inimă sălbatică” a fost supusă unei intervenţii de histerectomie totale şi a făcut mai multe şedinţe de chimioterapie şi radioterapie, în urma cărora şi-a pierdut părul.

În ultima vreme, Edith Gonzalez părea că se simte din ce în ce mai bine. Îşi recuperase podoaba capilară şi pozează în ipostaze din ce în ce mai sexy pe reţelele de socializare.

Nici ultima fotografie postată de Instagram, în urmă cu doar şase zile, nu dezvăluia drama crumplită prin care trecea.

”Crezi întotdeauna că eşti frumoasă, inteligentă şi ună. Schimbarea începe din inima ta”, scria actriţa în dreptul fotografiei.

Tot atunci, ea a distribuit imagini dintr-un rol mai vechi pe care ea l-a interpretat.

Colegii actriţei şi-au exprimat deja condoleanţele prin mesaje postate pe reţelele de socializare.

Actriţa şi-a dorit să fie condusă pe ultimul drum din teatrul Jorge Negrete, unde au început deja pregătirile în acest sens.

 

Edith Gozalez, actriţa din "Salome"

Edith González s-a născut la 10 decembrie 1964. Era una dintre cele mai cunoscute actriţe din telenovele în anii 90.

La vârsta de 4 ani debutează în telenovela „Cosa juzgada". La 8 ani Edith juca în filmul „El rey de las gorillas" şi la numai 13 ani cunoaşte gustul succesului cu rolul din „Los ricos también lloran (Şi bogaţii plâng)", unde joacă alături de deja celebra Veronica Castro.

În 1999, după rolul din „Dragostea invinge”, Edith şi-a întrerupt cariera plecând la Paris pentru a studia baletul şi limba franceză.

În 1993, a jucat în „Inimă sălbatică / Corazon Salvaje”, unde a fost partenera regretatului Eduardo Palomo. Este filmul care îi aduce celebritatea în întreaga lume, implicit în România, unde telenovela a fost urmărită de milioane de oameni după 1990.

În 2001 revine cu alt rol memorabil în „Salome”, iar telenovela ajunge în peste 20 de ţări din întreaga lume. 

 

Sursă: digi24.ro