Mai e nevoie să învăţăm să parcăm la şcolile de şoferi? S-a inventat parcarea automatizată!

1 76005 original jpg jpeg

Acesta este valetul robotizat care parchează maşinile automat. Sistemul a fost implementat în parcarea supraetajată a Muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart, Germania, aceasta fiind prima parcare automatizată din lume.

Daimler şi Bosch şi-au unit forţele pentru a implimenta sistemul care îi permite şoferului să coboare din maşină, iar aceasta pleacă în căutarea unui loc de parcare. Manevrele sunt controlate prin intermediul unei aplicaţii descărcate pe telefon.  Vehiculele sunt echipate cu un sistem automat de rulare care include camere şi senzori dezvoltaţi de Bosch. Şi locaţia primeşte acelaşi sistem complex de camere şi senzori.

Nu mai este necesară deschiderea portierelor, pentru că pasagerii au coborât deja, aşa că maşinile pot fi parcate mult mai aproape una de alta, eficientizând spaţiul cu 20%. La recuperarea maşini, procedura este similară. Utilizatorul dă comanda prin intermediul aceleiaşi aplicaţii. Sistemul automat detectează maşina comandată, porneşte motorul şi o conduce la punctul de întâlnire din parcare.

Aflat încă în faza de testare, sistemul reprezintă un pas esenţial către rularea autonomă. Vizitatorii vor putea experimenta serviciul începând cu 2018, fără să mai fie nevoiţi să caute un loc de parcare, apoi să facă manevrele necesare pentru a strecura vehiculul în spaţiul respectiv.



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg