Cum să le vorbeşti bărbaţilor pe limba lor?

1 47668 original jpg jpeg

Chiar dacă vorbim aceeaşi limbă, tot nu ne înţeleg. Poate câteva modificări în limbajul nostru ar aranja lucrurile. Cel puţin aşa spun specialiştii în comunicare. Dar ce trebuie să schimbăm?

Situaţia 1:Cum să-i ceri o mână de ajutor

Când îi ceri să te ajute cu ceva,o faci într-un mod indirect. Aşa se explică „introducerile” de felul:„N-ai vrea să...”,„ Poţi să...” Odată ce întrebi un bărbat dacă „ar putea” ceva,este convins că te îndoieşti de priceperea lui şi o ia ca pe o insultă. Cel mai bine este să-l laşi pe el să decidă sau să-l rogi,ceea ce este mai „elegant”,dar şi o formă de a-i arăta respectul tău.

Situaţia 2:Cum îi propui să-l ajuţi

Stă în firea noastră,a femeilor,să dăm o mână de ajutor. Dar într-o lume a bărbaţilor,această ofertă este interpretată ca un comentariu ironic asupra capacităţii lor de a se descurcasinguri.

Dacă nu eşti suficient de directă,soţul tău îţi va percepe întrebarea ca pe un mare semn de întrebare referitor la priceperea lui,fapt care îl enervează! În schimb,apreciază disponibilitatea ta de a aştepta ca el să-ţi ceară ajutorul.

Situaţia 3:Cum să-l convingi că n-are dreptate

Cu siguranţă,cel mai greu este să-l convingi că se poate înşela. Pentru el,totul este alb sau negru. Nu există nicio cale de mijloc. De aceea,atunci când spui „cred că...” nu reuşeşti să-l convingi.

Odată ce i se pune la îndoială decizia,reflexul lui este să se enerveze. E convins că nu-l vezi în stare să ia o decizie bună. Cu metode persuasive şi cu diplomaţie,arată-i că există şi o altă cale de rezolvare,făcându-l să creadă că a descoperit-o singur.

Situaţia 4:Cum să-ţi exprimi dezaprobarea

Întotdeauna cauţi să refuzi într-un mod delicat,care să nu jignească? Nu este tocmai cea mai bună strategie,cel puţin nu atunci când eşti în dezacord cu un bărbat. O prietenă ar înţelege imediat că eviţi un refuz tranşant. În schimb,pe soţul tău indecizia îl face să creadă că eşti deschisă unei negocieri.

Ba mai mult,te vede dispusă să discuţi subiectul pe larg,să aduci argumente,fiind posibil să te răzgândeşti dacă el insistă puţin. De aceea,este indicat să fii radicală,altfel subiectul nu este închis şi poate duce la o ceartă.

Situaţia 5:Cum să-i faci o observaţie

Există femei care,dacă nu sunt mulţumite,fac rar o critică directă,vorbesc mult,compară,ocolesc esenţialul,crezându-se pline de tact. Bărbaţii percep însă doar un singur aspect. Cel mai des,dacă începi cu „Nu-i rău...”,iau doar partea pozitivă a lucrurilor şi nu refac nimic.

Logic,asta se termină cu nervi pentru amândoi,iar ei se simt dintr-odată judecaţi şi condamnaţi pe nedrept. Cel mai bine,când vrei să-l critici,fă-o direct. Veţi scăpa de certuri inutile.

MINITEST:Ştii să vorbeşti pe înţelesul lor?

1. A. Ai putea să vorbeşti ore în şir cu mama sau cu colegele.

B. Preferi să-i asculţi pe cei din jur.

2. A. La şcoală,erai mai bună la română.

B. Matematica era în topul preferinţelor tale,dar îţi plăceau şi limbile străine.

3. A. Când te rătăceşti,obişnuieşti să ceri indicaţii celor din jur.

B. Bâjbâi până găseşti strada pe care o cauţi.

4.A. Eşti capabilă să faci mai multe lucruri deodată.

B. Nu te poţi concentra asupra mai multor lucruri.

5. A. Când te supără un coleg reacţionezi imediat.

B. Eşti genul care evită cearta cu orice preţ.

Rezultate

Mai ai de făcut progrese (Majoritatea A)

Înţelegi prea puţin bărbaţii şi ţi se pare prea greu să spui ce ai pe suflet în mod direct. Aşa că apelezi la mici tertipuri,pe care le consideri pline de diplomaţie. Este posibil să fie din cauza timidităţii sau a lipsei de încredere în tine. Cere-i la început lucruri mărunte şi te vei obişnui apoi să fii mai exigentă.

Ţi-e uşor să vorbeşti pe înţelesul bărbaţilor. Reuşeşti să obţii de la ei destul de uşor ce-ţi doreşti,dar nu ai şi destulă răbdare să asculţi ce spun ei. De aici,posibiltatea să apară animozităţilor între voi.



Recente

Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg