Curiozităţi despre Miss World

1 66573 original jpg jpeg

Miss World este cel mai vechi concurs de frumuseţe din lume dar care continuă să fie de mare interes şi în ziua de azi.De-a lungul timpului, în cadrul acestui faimos eveniment au avut loc şi evenimente ieşite din comun. Iată câteva curiozităţi despre Miss World:

Concursul are numeroase momente surprinzătoare mai puţin cunoscute în ziua de astăzi. De exemplu,este singurul concurs din întreaga lume care are doi câştigători detronaţi.

Două concurente detronate,printre curiozităţile despre Miss World

Un astfel de moment a avut loc în 1974,când Helen Morgan a fost denumită Miss World,însă la numai 4 zile i s-a retras acest titlu pentru că s-a descoperit că aceasta era un copil. Următorul moment similar a avut loc şase ani mai târziu,în 1980. Atunci această mare competiţie de frumuseţe  a fost câştigată de Gabriella Brum. Situaţia este puţin diferită în această situaţie pentru că Brum a fost cea care a dorit să renunţe la coroană din cauza faptului că iubitul său nu accepta ideea ca partenera lui să fie denumită cea mai frumoasă femeie din lume.

Curiozităţile despre Miss World nu se opresc aici. Chiar şi originea concursului este interesantă. Competiţia a fost plănuită pentru a fi un eveniment anual,din dorinţa de a onora costumele de baie introduse la acea vreme. A început ca un concurs de costume de baie în 1951 Festive Bikini Contest,însă mass-media a stabilit că ar trebui să se numească Miss World şi aşa s-a şi întâmplat la următoarea ediţie. Recent,proprietarii concursului Miss World au anunţat că nu va mai exista o probă a costumului de baie în competiţia de anul viitor.

În 1954 o africană câştigă marele concurs – printre curiozităţile despre Miss World

Printre curiozităţile despre Miss Word se numără şi faptul că în 1954 — Antigone Constanda,din Egipt,devine prima câştigătoare africană şi dintr-o ţară predominant musulmană.

Cea mai bătrână Miss World a fost Aneta Kreglicka din Polonia,care a reuşit să obţină titlul mult râvnit în anul 1989. Ea avea pe atunci 24 de ani. La polul opus,cea mai tânără câştigătoare a fost Wilnelia Merced din Puerto Rico,care a obţinut titlul în 1975 şi avea 18 ani.

La prima ediţie câştigătoarea a fost Kiki Hakansson,o tânără de 22 de ani,Miss Suedia. Premiul acordat a constat într-un cec de 1.000 de lire şi o excursie în jurul lumii pentru a promova acest concurs. Această ediţie a fost prima şi ultima care a premiat ''câştigătoarea în bikini''.

În categoria curiozităţi despre Miss World regăsim şi faptul că,în perioada de glorie,spectacolul s-a bucurat de o audienţă de 27,5 milioane de telespectatori în Marea Britanie,comparabilă cu cea înregistrată de o nuntă regală. În 1998,show-ul Miss World a fost preluat de postul internaţional Channel 5. În 1999,a înregistrat o audienţă record estimată la 2 miliarde de locuitori ai Planetei.

Finala competiţiei Miss World 2015 a avut loc sâmbătă,în oraşul Sanya, China. Câştigătoarea celei de-a 65-a ediţii a fost desemnată Miss Spania,Mireia Royo,o tânără de 23 de ani din Barcelona care este studentă la Farmacie.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg