Iulia Albu a fost căsătorită cu creatorul de modă Mihai Albu, de care a divorţat în 2013, după opt ani de mariaj. Din căsnicia lor a rezultat Mikaela, o fetiţă de aproape zece ani, care s-a transformat într-o adevărată domnişoară. 
Iulia Albu a vorbit despre fiica ei, Mikaela şi a mărturisit că este tare mândră de micuţa ei, care este pasionată de modă şi de fotografie. Vedeta, însă, nu-şi doreşte ca fiica ei să intre în lumea modei. 
 
”Nu-mi doresc asta pentru ea în acest moment. Este important să-şi vadă de şcoală.”, a mărturisit ea, dezvăluind, de asemenea, că nu se consideră mama perfectă: ”Nu sunt cea mai bună mamă, cu siguranţă. Din punctul meu de vedere, o mamă bună petrece foarte mult timp cu copiii ei. Eu nu sunt una dintre acele mame. Le respect enorm pe cele care decid să îşi crească astfel copiii, dar pur şi simplu nu sunt eu acel gen de persoană.
 
Îi ofer fiicei mele tot ce îşi doreşte, în măsura în care merită. Eu pentru ea sunt ce a fost mătuşa mea pentru mine. Să vedem cum va evolua această relaţie şi pe viitor. Problematic va fi când va face 14 ani.  Mikaela e un copil frumos şi inteligent, care are parte de o educaţie pe care mulţi copii cred că ar trebui să o aibă.”, a mai mărturisit Iulia Albu. 
De asemenea, ea a mărturisit că fiica ei are un program bine stabilit şi nu are acces la televizor şi la tabletă în permanenţă. 
 
”Nu are acces tot timpul la televizor, la tabletă, are programul organizat şi, când ne hotărâm să facem ceva spontan, pur şi simplu plecăm din Bucureşti două zile şi facem absolut tot ce vrea ea în acele două zile, dar, în rest, are un program riguros. Nu este un copil lăsat pur şi simplu să crească singur”, a declarat Iulia Albu, potrivit Libertatea.