Chef Darren McGrady o pregăteşte de multă vreme şi este uimit că Regina nu o refuză niciodată. Care este prăjitura preferată a Reginei Elisabeta? S-ar putea să te ia prin surprindere că este îndrăgostită de o variantă de desert a binecunoscutului salam de biscuiţi.

Majestatea Sa preferă să savureze desertul de regulă la ceaiul de după-amiază, a declarat în presă cheful regal McGrady. Specialistul în gustări rafinate a continuat seria dezvăluirilor, spunând că prăjitura aceasta este solicitată mai mereu în sala unde ia Regina Elisabeta cina şi niciodată nu este returnată.

„Este prăjitura ei preferată, pe care o mănâncă până la capăt“, a spus cheful. Înainte de pandemie, „dacă mai rămânea prăjitură când o solicita la Palatul Buckingham, iar ea se întoarcea la castelul Windsor, nu o lăsa acolo, o lua cu ea pe drum“, a explicat McGrady. Mai mult decât atât, acesta a subliniat că nu de puţine ori a călătorit cu trenul alături de Regină, transportând cu el, pe genunchi, bucată de prăjitură rămasă, învelită în staniol.

Prăjitura are la bază ciocolată neagră şi o textură de biscuiţi, pe care Regina pur şi simplu o adoră.

Reţeta desertului care a cucerit-o pe Regină

Ca să prepari acest deşert ai nevoie de o linguriţă de unt, pentru a unge tava, de aproximativ 225 g de biscuiţi mai dulci, în jur de 110 g de unt nesărat, moale, 110 g zahăr tos, 110 g ciocolată neagră şi un ou. Pentru glazură, îţi trebuie 225 g ciocolată neagră, iar pentru decor, încă 30 g de ciocolată.

Ungi o tavă rotundă cu unt. Rupi biscutii de dimensiunea unei migdale. Într-un bol larg, combini untul cu zahărul şi mixezi până ce compoziţia se deschide la culoare.

Topeşti ciocolată neagră, adaugi compoziţia cu unt şi omogenizezi. Pui şi oul, adaugi biscuiţii şi amesteci bine. Torni apoi într-o tavă de prăjituri.

Bagi la frigider pentru cel puţin trei ore. Scoţi ulterior prăjitura şi o laşi deoparte.

Între timp, prepari glazură. Topeşti ciocolata neagră la bain-marie. Întorci prăjitura şi o aşezi pe un platou, apoi torni glazură. Restul de ciocolată trebuie folosită pentru decor.

@shutterstock