La început de iunie se ia doza de verde, soare şi aer curat la cel mai relaxat şi relaxant mini-festival urban, care anul acesta, la aniversarea de 10 ani, devine mai responsabil şi mai creativ - Grădina cu Artişti. Prima întâlnire va avea loc pe 5 şi 6 iunie, la Roaba de Cultură din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), zona Pescăruş, iar intrarea pentru public este liberă.

Creativitatea se întâlneşte cu responsabilitatea, în arta din obiecte reciclate

Anul acesta la Grădina cu Artişti se lansează un nou concept: arta din obiecte reciclate - nimic nu se aruncă, totul se transformă în artă, cu creativitate şi puţin ajutor din partea artiştilor. Fiecare ediţie din 2021 va avea o tematică proprie, iar provocarea va fi ca artiştii şi artizanii prezenţi să creeze şi să expună şi obiecte inspirate de acest concept.

La fiecare eveniment, pe lângă zonele de expoziţie, ONG-uri, ateliere practice de reciclare creativă şi scenă va exista un spaţiu nou de instalaţii realizate din materiale reciclabile iar artiştii invitaţi, dar şi studenţii la Arte Plastice, vor fi provocaţi să construiască din aceste materiale instalaţii şi obiecte de artă.

Roaba de Cultură este gazda ideală pentru a implementa un astfel de concept. Proiectul, aparţinând Asociaţiei Green Revolution, aduce de zece ani cultura mai aproape de oameni şi oamenii mai aproape de natură prin activităţi creative de petrecere a timpului în aer liber.

Târg, concerte, ateliere de creaţie pentru toate vârstele şi o expoziţie interactivă

În cel de-al zecelea an, la Grădina cu Artişti artizanii ies din nou în parc aşa că şi la Roaba de Cultură va fi târg cu designeri pricepuţi care aduc haine, bijuterii felurite, genţi din lemn sau reviste, decoraţiuni din materiale reciclate, obiecte de mobilier restilizate, jucării, cărţi şi multe alte lucruşoare de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă.

Nu vin doar să îşi expună comorile dar şi să îi înveţe pe participanţi secretele manufacturării, aşa că multe ateliere realizate de Creative Arts şi FEPRA Internaţional îi vor ţine ocupaţi atât pe cei mari cât şi pe cei mici, care pot experimenta de la reciclare creativă (decoraţiuni din cutii de conserve, borcane şi şticle, jucării din PET-uri, cartoane, şerveţele şi hârtie), la pictură pe ceramică, codiţe colorate, tatuaje cu henna, jucării şi muzico-terapie.

Pe scenă se vor putea vedea recitaluri de muzică şi demonstraţii de dans, o sesiune de yoga şi spectacole pentru copii dar şi concerte cu trupele El Madre şi When Violin Meets Guitar.

Un moment impresionant pe scenă va fi cel al sopranei Veronica Anuşca, ce va cânta arii de operă purtând o creaţie a Clarei Rotescu, o rochie cu o trenă încărcată cu deşeuri, un concept al Ancăi Albani şi Antoanetei Tică, profesori de scenografie la UNARTE.

De asemenea, pe toată durata sezonului Grădinii cu Artişti de la Roaba de Cultură, va putea fi văzută expoziţia ARcTic | Save the blue planet – un performance show & live exhibition în care arta se îmbină cu tehnologia, la care contribuie o echipă mixtă compusă de scenografi, regizori, designeri, sculptori, programatori, ingineri şi actori. Lucrările, ce reprezintă animale marine şi terestre, au fost realizate anul trecut din materiale reciclate precum saci de gunoi, PET-uri, dopuri sau doze de aluminiu de către studenţii masteranzi de la Universitatea de Arte Plastice Bucureşti, Secţia de Scenografie şi Eveniment, sub coordonarea doamnelor profesoare de scenografie Anca Albani şi Roxana Ionescu, Antoaneta Tica, profesor Design vestimentar şi Elena Scutaru, profesor Pedagogia Artei.

Ca de obicei, prietenii cu ONG-uri ai Grădinii cu Artişti aduc noi cauze de cunoscut, de adoptat şi de susţinut la fiecare ediţie. Intrarea la toate evenimentele Grădinii cu Artişti este liberă, programul va fi disponibil în curând pe site: http://gradinacuartisti.ro iar evenimentul pe Facebook este aici: https://www.facebook.com/events/520840915950438/

Parteneri: Roaba de Cultură, UNARTE, ARcTic, FEPRA Internaţional.

Parteneri media: Tanănana, Itsy Bitsy, Zile şi Nopţi, IQads, Caţavencii, Spotmedia, Click! pentru femei, PRwave, The Institute, Iqool, Revista Atelierul, Modernism, Goingout, Green Report, Catchy, acasa.ro, Bucharest Guide, inoras.ro, Pro Bucureşti, 4arte, Fashion8, Munteanu, Coţofana Urbană, Gokid, Qbebe, suntparinte.ro, Revista Margot, CSR Media, stiri.ong, România Pozitivă, Recreativo.

Eveniment organizat de Creative Arts şi Media Events & Entertainment.

Detalii despre eveniment la [email protected]