5 sfaturi şi trucuri pentru un păr bogat şi unghii sănătoase

1 par si ungii jpg jpeg

Zilnic eşti ocupată cu tot felul de activităţi şi responsabilităţi, încât treci cu vederea sau amâni o parte din rutina de îngrijire. Cel mai des îţi neglijezi părul şi unghiile pentru care consideri că este suficientă doar curăţarea zilnică. Urmează câteva sfaturi şi trucuri ca să ai un păr bogat şi unghii puternice, pe care ţi le-ai dorit mereu.

Fără o atenţie de care au nevoie cu adevărat, nu vei putea avea părul şi unghiile perfecte pe care ţi le-ai dorit mereu. Pe lângă curăţarea zilnică, este important să ai o alimentaţie corespunzătoare, dar şi un ritual de răsfăţ, alcătuit din măşti şi tratamente, pe care trebuie să-l respecţi măcar o dată pe săptămână.

1.Hidratează-te şi alimentează-te corect

Pentru a căpăta rezistenţă, părul şi unghiile au nevoie în primul rând de multă apă (2 l pe zi) şi de o alimentaţie care să includă multe proteine slabe (carne albă, peşte, nuci, iaurt), fier şi magneziu. Părul are nevoie de proteine pentru a produce cheratină, substanţa care întăreşte firul de păr, dar şi unghiile. Fierul şi magneziul combat căderea părului şi exfolierea unghiilor. Include în alimentaţia ta: migdale, banane, seminţe de susan şi de floarea-soarelui, caju, spanac, broccoli, linte, fasole roşie, năut, cartof copt, ciocolată neagră.

Mai citeşte şi: Îngrijire în 5 paşi, înainte de culcare

2.Vitamine pentru păr strălucitor şi unghii rezistente

Dacă vrei ca părul şi unghiile tale să nu se mai deterioreze atât de uşor, asigură-te că ai parte de suficiente vitamine din grupul B, cupru şi zinc. Atunci când nu poţi să-ţi asiguri prin alimentaţie necesarul de nutrienţi pentru păr şi unghii, corectează carenţele cu suplimente care combină cele mai importante substanţe active cu rol în hrănirea şi protejarea acestora.

3.Îngrijire constantă şi puţin răsfăţ

Pe lângă alimentaţi şi suplimente nutritive, părul şi unghiile tale au nevoie de o îngrijire atentă, dar şi de tratamente special, măcar o dată pe săptămână. Părul trebuie periat de fiecare dată cu blândeţe, scalpul masat periodic, iar de 1-2 ori pe săptămână aplică o mască hidratantă (pentru cel uscat) sau pentru întărirea firului de păr (pentru cel fragil).

Unghiile trebuie tratate periodic cu ulei de măsline, iar seara la culcare foloseşte mereu o cremă hidratantă. Nu folosi dizolvant de unghii care conţine acetonă, ci alege o formulă mai blândă. Nu exagera cu folosirea dezinfectantului pentru mâine, pentru că îţi usucă pielea şi unghiile.

4.Mască pentru păr deteriorat, cu vârfuri despicate

Ai grijă să-ţi tunzi periodic vârfurile despicate. Dacă n-ai timp să ajungi la salon, încearcă acasă o mască pentru păr deteriorat şi vârfuri despicate, care îţi va tranforma vizibil părul. Amestecă într-un castron  1 gălbenuş, 2 linguri de ulei de ricin şi o lingură de miere. Aplică apoi compoziţia pe păr, pe toată suprafaţa acestuia. Acoperă-l cu o cască de duş sau cu o pungă de plastic şi lasă masca să acţioneze cel puţin o oră, apoi clăteşte. O altă combinaţie pe care o poţi încerca este alcătuită din: 1 gălbenuş de ou, o lingură ulei de măsline, 1 linguriţă ulei de coco, 1 linguriţă ulei de ricin şi 1 fiolă vitamina A. Efectuează tratamentul de 1-2 ori pe săptămână.

Mai citeşte şi: Mătreaţa: de ce apare şi cum o tratezi corect

5. Tratament pentru unghii

Dacă vrei să ai unghii sănătoase şi tari, combină două ingrediente simple, pe care sigur le ai în casă: ulei de măsline şi suc de lămâie. Pune într-un castron sucul de la o jumătate de lămâie şi două linguri cu ulei de măsline. Lasă degetele la înmuiat în soluţia respectivă, timă de 10 minute. Foloseşte acest tratament de câteva ori pe săptâmână şi vei spune adio unghiilor care se exfoliază.

Mai citeşte şi: Vedete din toată lumea îl folosesc pentru înfrumuseţare! Oricine are acest produs acasă

Sursa foto: ShutterstockRecente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg