Albert Einstein putea fi președinte. Iată și alte fapte istorice impresionante!

Istoria este marcată de multe fapte impresionante, așa cum sunt descoperirile și invențiile, care ne ajută astăzi în viața de zi cu zi. Dar există și câteva fapte bizare, care par a fi imposibil de crezut. 

image

Știai că odinioară furculițele erau considerate obiecte ofensatoare? Sau că lui Albert Einstein i s-a oferit funcția de președinte? Iar acestea reprezintă o parte dintre lucrurile incredibile pe care ți le vom prezenta astăzi. 

Furculițele, obiecte jignitoare la adresa lui Dumnezeu

În secolul al XI-lea, în Italia, furculițele erau considerate obiecte ofensatoare la adresa lui Dumnezeu. Care era explicația? Ei bine, se credea că oamenii trebuie să mănânce cu degetele, așa cum i-a lăsat Dumnezeu și că nu au nevoie de aceste instrumente. Mai mult decât atât, bogații din Europa mâncau cu mănuși pentru a-și păstra mâinile curate. 

Vezi și: Cele mai ciudate tendințe sexuale din istorie. Romanii foloseau lubrifiant 

Pe vremuri, existau ceasuri deșteptătoare umane 

Înainte să se inventeze ceasurile cu alarmă, oamenii aveau angajați pentru a-i trezi, adică ceasuri deșteptătoare umane. Acești angajați băteau la ferestrele oamenilor cu bâte, iar locuitorii caselor se trezeau instant. Pare a fi o muncă destul de distractivă, nu?

Scriitoarea care a păstrat inima soțului mort 

Romanciera Mary Shelley, cunoscută mai ales pentru romanul „Frankenstein‟ și-a iubit foarte mult soțul. Când acesta a murit într-un accident cu barca, Mary Shelley a ales să păstreze inima bărbatului într-o cutie aflată pe biroul său. 

Urină pe post de apă de gură

Pe vremuri, romanii aveau obiceiuri dubiose, însă folosirea urinei pe post de apă de gură pare că le întrece pe toate! Cu toate acestea, deși pare o nebunie, urina este bogată în amoniac, care are proprietăți de îndepărtare a petelor… 

Vezi și: VIDEO Cum trăiau romanii în Epoca de Aur a Imperiului Roman? Își spălau rareori hainele și foloseau urină 

Afaceri pe… toaletă

Președintele american Lyndon B. Johnson avea un telefon instalat în baia Casei Albe. Poate te gândești că și-a dorit să amplaseze un astfel de obiect în baie ca să nu rateze vreun apel important, însă președintele și-a dorit mai mult de atât. El ar fi condus întâlniri de afaceri în timp ce se afla pe toaletă și lucra la proiecte mari. 

Albert Einstein putea fi președintele Israelului 

Când președintele israelian Chaim Weizmann a murit în anul 1952, funcția sa i-a fost oferită lui Albert Einstein, anunță „StarsInsider”. Ideea a venit din partea premierului israelian de atunci, David Ben-Gurion. În cele din urmă, așa cum știm, Einstein a refuzat această ofertă. 

Sursă foto: Shuttestock  



Recente

Pamela Hicks  foto   India Hicks jpg
shutterstock 2455767973 jpg
WhatsApp Image 2024 09 20 at 10 29 02 jpeg
NAFD 1(1) jpg
femeie în vârstă  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, infertilitatea  sursa   Shutterstock jpg
Blanket Jackson  foto   Shutterstock jpg
Joan Rivers  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (1) jpg
joan collins jpeg
Demi Moore  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 1788542351 jpg
Andreea Diaconu Alexa 1 jpg
diana carp 1 png
Jennifer Lopez, P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2477639965 jpg
2nd life jpg
Halle Berry  foto   Shutterstock jpg
Cardi B  Instagram jpg
Untitled design (9) jpg