Care este prenumele adevărat al lui Chuck Norris. A învăţat-o pe soţia lui Elvis Presley un lucru foarte important

1 shutterstock 1538793911 jpg jpeg

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori din filmele de acţiune este, de departe, Chuck Norris. Ceea ce ştiai mai puţin despre el este că a fost un profesionist în artele marţiale înainte să devină un actor îndrăgit, a fost imaginea mai multor fundaţii caritabile, iar prenumele său real nu este Chuck.

Chuck Norris s-a născut în oraşul Ryan, Oklahoma, pe 10 martie 1940. La vârsta de 12 ani s-a mutat împreună cu familia la Torrance, California, iar după absolvirea liceului, acesta s-a înrolat în cadrul Forţelor Aeriene ale SUA. Aflat în Coreea, în scop profesional, Chuck Norris a învăţat artele marţiale. Astfel, înainte de a deveni un actor celebru, acesta a câştigat multe campionate şi, nu în ultimul rând, a predat artele marţiale inclusiv unor celebrităţi, cum ar fi actorul Steve McQueen, fosta soţie a lui Elvis Presley şi actorilor Donnie şi Marie Osmond. În 1988, a scris o autobiografie bestseller care s-a numit “Puterea secretă a sinelui”. Chuck Norris a sprijinit mai multe acte de caritate, fiind imaginea unor organizaţii precum Make-A-Wish şi United Way. De peste 25 de ani, fundaţia proprie a actorului, Kickstart Kids, are un program de educaţie fizică bazată pe artele marţiale. Elevii şi liceenii învaţă să fie responsabili şi să-şi crească stima de sine prin implicarea lor într-o activitate comună. 

Viaţa personală a lui Chuck Norris 

Este cel mai mare dintre cei trei băieţi ai familiei şi s-a considerat mereu un copil timid, care nu a excelat la nimic în timpul şcolii. După divorţul părinţilor, tatăl a dispărut din viaţa copiilor. În anul 1958, atunci când s-a alăturat Forţelor Aeriene Americane, Chuck Norris s-a căsătorit cu iubita sa din timpul liceului, Dianne Holechek, cu care a avut trei copii. Cuplul a divorţat în anul 1988, iar un deceniu mai târziu, actorul s-a căsătorit cu Gena O'Kelley. Cei doi îi au împreună pe Danilee Kelly şi pe Dakota Alan, doi fraţi gemeni (Foto 3 şi 4 galerie). 

Cum a ajuns campion în artele marţiale 

În timp ce era staţionat la baza aeriană Osan din Coreea de Sud, a început să studieze artele marţiale. S-a lăsat de armată şi a început să lucreze ca instructor de karate. În anul 1960, Chuck Norris a deschis peste 30 de studiouri de karate. A predat mai multor vedete, printre care Priscilla Presley şi actorul Steve McQueen. Pe lângă profesia de instructor, a participat la numeroase turnee de arte marţiale, a câştigat multe dintre evenimentele la care a concurat şi a decis să se retragă după victoria din anul 1974. În anul 1997, Chuck Norris a devenit primul om din emisfera vestică care a obţinut titlul de Maestru (Shihan) în Centura Neagră în Tae Kwon Do, gradul 8.

A devenit unul dintre cei mai iubiţi actori de acţiune 

După debutul său în filmul The Wrecking Crew (1968), actorul a devenit cunoscut datorită rolului din pelicula cinematografică Drumul Dragonului (1972). Un punct culminant al filmului a fost acela în care Chuck Norris s-a luptat cu Bruce Lee, un alt maestru în artele marţiale. Au urmat alte succese pe plan profesional, cum ar fi rolurile din Good Guys Wear Black (1978), Missing in Action (1984), Delta Force (1986) şi Delta Force 2 (1990). La începutul anilor '90, Chuck Norris a apărut pe micul ecran, în rolul lui Cordell Walker, personajul principal al serialului "Walker, Texas Ranger". 

Cum îl cheamă în realitate pe actor 

Numele complet al lui Chuck Norris este, de fapt, Carlos Ray Norris. Era în anul 1958, când el se afla într-o tabără militară desfăşurată de Academia Forţelor Armate pe teritoriul din San Antonio, Texas. Unul dintre colegii săi, din cazarmă, care era de origine spaniolă, l-a întrebat dacă ştie ce înseamnă prenumele Carlos, iar Chuck Norris i-a spus că, în traducere, se referă la cuvântul Charles. Apoi, răspunsul militarului spaniol nu a întârziat să apară: “Porecla pentru Charles este Chuck. De acum încolo, aşa îţi voi spune!”. Actorul îşi aminteşte că, după acel moment, toată lumea a început să-l strige “Chuck”, potrivit site-ului său oficialRecente

brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg