Ce semnifică petele albe apărute pe morcovi. Semn că aceste legume sunt dăunătoare?

1 shutterstock 1720310017 jpg jpeg

Ai observat că pe morcovii pe care abia i-ai cumpărat au apărut pete mici şi albe? Află de ce apare această substanţă, dar şi dacă este dăunătoare sau nu!

Dacă morcovii reprezintă una dintre legumele de bază ale mâncărurilor pe care le găteşti, cu siguranţă ţi s-a întâmplat măcar o dată să observi acea substanţă albă care acoperă legumele. În lume circulă mai multe mituri cu privire la această substanţă, unii spun că este dăunătoare şi că deshidratează legumele, alţii că ajută la sănătatea morcovului şi la gustul său. Care este, de fapt, adevărul?

Culoarea albă a morcovului este un strat subţire cauzată de deshidratare. Această substanţă albă se formează atunci când morcovii pierd apă: „Pierderea de apă în stratul exterior şi subţire al morcovului duce la deteriorarea suprafeţei sale şi, de aceea, apar urme albe pe legume. De asemenea, aceste pete pot să apară din cauza celulelor deteriorate‟, spune Pol Bishop, expert în grădinărit, potrivit Reader's Digest. În general, cele mai multe pete albe apar pe morcovii de dimensiuni mici, deoarece suprafaţa acestor legume nu au suficientă protecţie care să împiedice uscarea, la fel cum se întâmplă în cazul morcovilor de dimensiuni mari.

Cât de dăunătoare sunt aceste pete

Petele albe apărute pe morcovi sunt inofensive şi reprezintă pur şi simplu un semn că morcovii sunt deshidrataţi. Poţi îndepărta aceste pete prin spălare. De asemenea, poţi înmuia morcovii în apă pentru a-i hidrata şi pentru a le aduce culoarea naturală înapoi: „Nu îţi face griji dacă vei mânca această parte albă a morcovului. Nu este dăunătoare, ci pur şi simplu este un semn că morcovii sunt uscaţi‟, subliniază specialistul.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg