Cel mai mare eveniment global de film pregătit pe YouTube

1 shutterstock 793658065 jpg jpeg

Premiile Oscar ale Academiei Americane de Film au scăpat ca prin urechile acului de restricţiile impuse de noul coronavirus. Însă, toate celălalte festivaluri majore, inclusiv giganticul Cannes, au fost puse în carantină anul acesta. Aşa s-a născut „We Are One: A Global Film Festival” (Suntem Unul: Festivalul de Film Global).

Nu mai puţin de 20 dintre cele mai faimoase festivaluri ale lumii s-au unit într-unul pentru a sărbători una dintre cele mai populare şi mai iubite arte: cea cinematografică. Printre participanţii evenimentului „Suntem Unul” se numără Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, Festivalul de Film Sundance, Festivalul Internaţional de Film Toronto, Festivalul Internaţional de Film Tokyo, Festivalul de Film Tribeca, Festivalul de Film Jerusalim, Festivalul de Film de la Veneţia, Festivalul de Film de la Londra şi Festivalul de Film Cannes.

Astfel, din 29 mai până pe 7 iunie toate acestea vor prezenta filme pe platforma YouTube. Accesul la cele 10 zile de festival digital de film va fi gratuit. Pe lângă filme artistice de lung metraj, „Suntem Unul” va prezenta şi filme de scurt metraj, documentare, comedii, muzică şi interviuri. În zilele următoare, festivalul va posta întregul program pe pagina sa de YouTube. Organizatorii au anunţat că toate fondurile strânse de evenimentul global online vor fi donate Oraganizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru lupta împotriva Covid-19.

Citeşte şi: Opt filme de autor pe care le poţi vedea chiar la tine acasă

„Peste tot în lume, unul dintre cele mai inspirate şi unice aspecte rezultate din statul acasă este abilitatea noastră de a fi toţi pentru unul şi de a experimenta astfel un eveniment, iar We Are One: A Global Film Festival reprezintă exact această abilitate” a spus într-o declaraţie de presă Robert Kyncl, directorul pe partea de afaceri a YouTube.

Un alt motiv pentru organizarea acestui festival internaţional online este faptul că anul acesta nu se mai aşteaptă nicio lansare majoră de film. Cu cinematografele închise de noul coronavirus şi cu festivalurile amânate pentru anul viitor, majoritatea proucătorilor de film au amânat filmările sau post-producţia filmelor pentru zile mai bune.

Totuşi, festivalurile din Toronto, Londra şi Veneţia, care au loc toamna, încă mai speră să aibă loc anul acesta, chiar dacă într-un format modificat, mai restrâns. Deocamdată, în cadrul „Suntem Unul: Festivalul de Film Global” vor fi prezentate filme din ediţiile precedente ale festivalurilor participante.

„Vorbim adesea de puterea unică a filmului de a inspira şi de a uni oameni, trecând peste graniţe şi peste diferenţe, de a ajuta la vindecarea lumii. Iar acum întreaga omenire are nevoie de vindecare,” a spus şi Jane Rosenthal, co-fondatoare a Festivalului de Film Tribeca din New York, alături de Robert de Niro.Recente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg