Cine ar trebui să înceapă o afacere de reseller hosting?

1 woman 3972345 1280 jpg jpeg

O afacere de reseller de găzduire web este una funcţională, cu anumite modele de profit construite în jurul său.

Motivul popularităţii sale este necesitatea unor soluţii de găzduire web personalizate.

Ce este o afacere de reseller hosting?

Reseller de gazduire web este o afacere în care cumpăraţi resurse pe un server  de la o companie de găzduire web şi vindeţi aceste resurse clienţilor dvs., creându-vă propriile planuri de găzduire.

Motive pentru care aceasta afacere devine din ce in ce mai populară

Adesea, website-urile sunt create de utilizatori care nu sunt neapărat experţi în găzduire web sau întreţinere de websituri. Este o situaţie normală dacă avem în vedere marea varietate de website-uri care există. De exemplu, proprietarii de restaurante care doresc un website pentru a primi mai multe comenzi online nu sunt neapărat experţi în IT (şi nici nu trebuie să fie).

Prin urmare, este nevoie de ajutor suplimentar şi de îndrumare iar găzduirea reseller permite asistenţă dedicată şi personalizată. Este obicei o intreprindere mică la început iar acest lucru înseamnă că afacerea poate fi orientată pe oferirea unui serviciu excelent pentru clienţi.

Cine ar trebui sa înceapă o afacere de reseller hosting?

1. Profesioniştii web

Termenul „profesionisti web” este folosit aici ca termen general, cuprinzând atât designeri de site-uri web, cât şi dezvoltatori web. Când utilizatorii doresc să creeze un nou site web, acestea sunt cele două grupuri de profesionişti cu care este cel mai probabil să interacţioneze.

Prin urmare, dacă sunteţi web designer sau dezvoltator web, găzduirea web poate fi serviciul perfect de adăugat in portofoliul dvs. În loc să proiectaţi un site web şi apoi să trimiteţi clienţii la o companie de găzduire web, puteţi oferi clientilor propriile dvs. planuri de găzduire.

Este o situaţie pozitivă şi pentru clienţi, aceştia păstrând legătura cu o singură persoană / companie.

2. Persoanele care doresc să înceapă o afacere cu investiţii minime

Web hosting-ul este o afacere care necesită investiţii iniţiale  consistente. Trebuie să cumpăraţi servere, să plătiţi oameni pentru a le configura, să vă îngrijiţi de securitatea serverelor în privinţa surselor de energie, reţea, etc., şi apoi să aveţi în permanenţă angajaţi pentru întreţinerea şi rularea acestor servere.

O afacere de găzduire reseller anulează practic necesitatea investiţiilor uriaşe.În loc să cheltuiţi o sumă consistentă pe hardware şi expertiză, aveţi nevoie doar de un cont de reseller găzduire web.

Cu acest abonament, veţi obţine resurse - CPU, memorie, spaţiu de stocare pe un server şi aproape toate instrumentele de care veţi avea nevoie pentru a desfăşura o afacere de reseller de găzduire.

3. Antreprenorii care preferă să lucreze de acasă

Recenta pandemie COVID-19 a restricţionat deplasarea liberă a persoanelor de pe întreg globul. În multe părţi ale lumii aceasta situaţie încă continuă într-o anumită formă. A putea lucra de acasă este un avantaj imens în aceasta perioadă.

Chiar dacă scoatem pandemia din ecuaţie, există oameni / antreprenori care preferă să lucreze din confortul caselor lor. Aceştia ar putea fi persoane care gestionează o gospodărie şi o afacere în acelaşi timp sau oameni cărora le place flexibilitatea de a lucra din spaţiul personal.

O afacere de reseller de găzduire web o puteţi conduce de acasă. Aşa cum am menţionat mai devreme, este suficient un cont de găzduire reseller de la un provider de renume. Atragerea clienţilor, serviciul pentru clienţi şi chiar marketingul se realizează digital.

4. Antreprenorii care preferă managementul minimal

Dacă sunteţi antreprenor şi gestionaţi mai multe companii concomitent este firesc ca timpul pe care îl petreceţi cu managementul fiecărei afaceri individuale să nu fie disproporţionat de mare. O afacere de reseller hosting este una destul de automatizată ceea ce înseamnă că nu trebuie să petreceţi mult timp ocupându-vă de sarcini repetitive.

De exemplu, întregul proces de facturare este complet automatizat. Aceasta înseamnă că facturile sunt generate automat şi trimise către clienţi în conformitate cu planul pe care l-au ales. Aceste aplicaţii trimit remindere clienţilor şi chiar acceptă plăţi în diferite valute - toate fără nicio intervenţie umană. O astfel de aplicaţie populară în domeniul reseller hosting este WHMCS (Web Host Manager Complete Solutions).

Alt aspect care a fost automatizat în mare masură este serviciul pentru clienţi. Toţi clienţii dvs. primesc software şi panouri de control pentru a-şi gestiona site-urile web.

Nu în ultimul rând, există şi posibilitatea gestionarii serviciului reseller printr-o interfaţă dedicată.  Există un singur panou de control (dashboard) central care afişează toate informaţiile despre clienţi. Din acest panou de control puteţi actualiza planuri sau face downgrade, puteţi aplica reduceri, adăuga resurse, modifica planuri existente şi chiar comunica direct cu clienţii. Rezultatul tuturor acestor elemente combinate este că nu trebuie să petreceţi foarte mult timp gestionând o asemenea afacere. Cea mai mare parte a muncii este realizată de diverse aplicaţii şi software.

Concluzie

Afacerile de reseller găzduire se dovedesc a fi unele de succes în intreaga lume. Cu o piaţă în continuă creştere, nevoia de servicii de găzduire web creşte şi ea.

Este important însă să reţineţi că alegerea companiei de găzduire web de la care obţineţi un cont de reseller găzduire web este cea care poate asigura succesul sau eşecul afacerii dvs. Acest lucru se datorează faptului că această companie-mamă deţine şi întreţine serverele, ceea ce înseamnă că fiabilitatea, securitatea şi performanţa planurilor dvs. de găzduire depind în totalitate de ele.Recente

inot   piscina   woman gb77933578 1280 jpg
olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg