Cine este femeia care a obsedat-o pe Elena Ceauşescu şi de ce o invidia tovarăşa

1 elena ceasescu jpg jpeg

Una dintre cele mai frumoase actriţe din perioada comunismului este Violeta Andrei, soţia fostului ministru de Externe Ştefan Andrei. Ea a trezit invidia Elenei Ceauşescu şi există câteva posibile explicaţii în acest sens.

Cunoscută din filmele „Saltinbancii”, „Un august în flăcări” sau „Veronica se întoarce”, Violeta Andrei a absolvit Institutul de Arta Teatrală si Cinematografică în anul 1965 si a debutat la Teatrul Giuleşti, actualul Teatru Odeon, apoi a jucat pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din Capitală. În cinematografie a debutat în 1966, cu filmul „Golgota“ şi a jucat în peste 60 de pelicule româneşti, dar şi în filme străine. De asemenea, a înregistrat zeci de cântece la radio, are un disc numit „Muzica din film - Violeta Andrei“ şi a cântat pentru coloana muzicala a filmelor „Veronica“ şi „Veronica se întoarce“ .

S-a căsătorit din facultate cu Ştefan Andrei, fost ministru de Externe (care era cu zece ani mai în vârstă decât ea), iar în 1990 a fost îndepărtată din Teatrul Bulandra.

De ce a urât-o Elena Ceauşescu

În jurul relaţiei dintre Violeta Andrei şi Elena Ceauşescu s-au născut diverse legende.

Tovarăşa a urât-o atât de mult pe frumoasa, eleganta şi talentata actriţă, încât le-a ordonat responsabililor din domeniul cinematografiei să nu-i mai acorde niciun rol şi i-a interzis accesul în televiziune.

Pe Elena Ceauşescu n-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodată cu ea, am dat mâna, atâta tot. Ea mă ura, pur şi simplu, eram persona non grata”, a declarat recent Violeta Andrei.

Soţul actriţei a avut o altă teorie despre relaţiile glaciale dintre Violeta Andrei şi Elena Ceauşescu. Se pare că Ceauşeştii îl admirau atât de mult pe Ştefan Andrei, încât îşi doreau să-l introducă în familie, în postura de ginere. L-au sfătuit chiar să divorţeze, asta după ce familia soţiei fusese atent puricată înainte de nuntă.

Actriţa a avut un mariaj reuşit cu Ştefan Andrei. „Am ţinut foarte mult să mă mărit fecioară, n-aş fi conceput altfel. Eu şi Ştefan ne-am iubit ca doi nebuni 53 de ani... Ne-au legat comunicarea şi dragostea frumoasă, romantică, lipsită de interes, transformată treptat într-o prietenie. Devii soţie, amantă, iubită, soră, mamă, infirmieră şi îl îngrijeşti până în ultima clipă ca pe un copil mic. Cu o seară înainte de a muri, am discutat vreo oră despre războiul din Ucraina, era foarte lucid. A fost un om deosebit, rafinat şi boem”, a rememorat actriţa într-un interviu după moartea soţului ei, în 2014.

foto: Fototeca online a comunismului românescRecente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg