Cum a făcut avere Richard Branson, miliardarul excentric care a călătorit în spaţiu

1 shutterstock 1205279446 jpg jpeg

Primul miliardar care a efectuat o călătorie în spaţiu la bordul unei nave dezvoltate de o companie pe care a înfiinţat-o el însuşi, Richard Branson este fondatorul grupului Virgin. Averea lui este estimată la 5,7 miliarde de dolari.

Miliardarul Richard Branson a fost pe buzele multora zilele acestea datorită aventurii sale spaţiale. El a aterizat duminică în New Mexico, după ce a petrecut câteva minute la o altitudine recunoscută de SUA ca graniţă a spaţiului, la bordul navei construite de compania sa, Virgin Galactic. Miliardarul a visat de mult timp la această călătorie, care marchează un punct de cotitură pentru turismul spaţial. Branson a descris această aventură ca „o experienţă unică într-o viaţă”. Presa a scris că miliardarul i-a „luat faţa” lui Jeff Bezos, care urmează să facă un zbor spaţial pe 20 iulie.

În această călătorie, rolul lui Branson a fost să testeze şi să evalueze experienţele pe care le vor trăi clienţii.

Richard Branson a ieşit în evidenţă nu numai prin succesul în afaceri, ci şi prin numeroasele sale excentricităţi. El a acceptat provocarea lansată de Chicago Bulls, transformându-se în minge umană de bowling. Miliardarul a impresionat cu cascadoriile sale şi în 2007, când şi-a inaugurat una dintre companii, Virgin America. Atunci, a sărit de pe acoperişul Casino Palms din Las Vegas. 

Milionar de la 23 de ani

Născut într-o familie modestă, Branson nu s-a remarcat prin rezultatele şcolare, însă acest lucru nu l-a împiedicat să devină unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A început să facă afaceri din adolescenţă, iar la 23 de ani era deja milionar.

În 1970, a înfiinţat o afacere de vânzări de discuri prin poştă. În 1972, a deschis un lanţ de magazine de discuri, Virgin Records - cunoscut ulterior sub numele de Virgin Megastores. Marca „Virgin” a lui Branson a crescut rapid în anii 1980, când a înfiinţat compania aeriană Virgin Atlantic şi a extins eticheta muzicală Virgin Records.

În 2004, a fondat compania de zboruri spaţiale Virgin Galactic, care a dezvoltat avionul spaţial suborbital SpaceShipTwo, conceput pentru turismul spaţial.

În prezent, miliardarul a reuşit să-şi implice firma în numeroase afaceri, feroviare, aeronautice şi spaţiale. Este şi pasionat de Formula 1.Recente

kim si khloe kardashian jpeg
adele deschidere jpg
pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg