Cum arată statuia Melaniei Trump din oraşul natal. De ce a stârnit controverse

1 shutterstock 1572261598 jpg jpeg

Primei Doamne a Americii (încă) i-a fost dedicată o statuie bizară, care a fost inaugurată în iulie 2019. După ce originalul din lemn a fost ars anul acesta, chiar pe 4 iulie, de ziua Statelor Unite ale Americii, a fost amplasată în acelaşi loc o altă statuie, din bronz. Ambele statui au fost comentate.

Statuia originală din lemn a fost comandată de artistul american stabilit la Berlin Brad Downey şi sculptată de artistul local popular Ales Zupevc. Monumentul a fost amplasat în Sevnica, oraşul natal din Slovenia al Melaniei Trump. A fost realizată din trunchiul unui copac, cu drujba. Originalul din lemn a fost incendiat în noaptea de 4 iulie, când SUA îşi sărbătoresc independenţa. Din acest motiv, a fost înlocuit imediat cu o statuie din bronz.

La începutul anului, o statuie mare din lemn asemănătoare lui Donald Trump, proiectată de un artist local anul trecut, a fost incendiată în oraşul Moravce din Slovenia, la est de capitala Ljubljana.

„Ştrumfiţa” şi dezbaterile

Melania Trump este prezentată cocoţată pe un trunchi de copac cu înălţimea de 2,8 metri, îmbrăcată într-o haină albastră, cu una dintre mâini asemănătoare unei bâte îndreptate spre cer. Vestimentaţia este similară cu cea pe care Melania Trump a purtat-o la ceremonia de învestire a lui Donald Trump ca preşedinte al SUA. Chipul soţiei lui Trump este finisat grosolan, fiind de nerecunoscut. Astfel, trăsăturile ei nu aduc aminte în niciun fel de faţa unei persoane anume.

Chiar de la amplasarea ei, statuia a stârnit numeroase controverse. Potrivit artistului, lucrarea ar fi trebuit să provoace un dialog despre situaţia politică din America. Brad Downey a vrut să facă din această statuie un „non-monument, o contrapropagandă”. Artistul a declarat pentru AFP că a intenţionat să critice politicile lui Trump, amintind că însăşi soţia lui este imigrantă.

Localnicii au declarat despre statuie că seamănă cu o „ştrumfiţă” sau că este o „ruşine” şi că nu seamănă cu adevărata Melania. Alţii sunt de părere că „Melania este un erou sloven, care a reuşit să ajungă la cel mai înalt nivel în SUA”.

Foto: Shutterstock, adevarul.roRecente

Ce l a ajutat pe Pierce Brosnan sa depaseasca pierderea primei sotii Sursa foto shutterstock 1093386590 jpg
De la debutul în seriale precum "Karaoğlan" și "Kampüsistan", până la primul său lungmetraj "Tunes from Spinach" în 2005, Urgancıoğlu a captivat publicul cu abilitățile sale actoricești remarcabile
Harry Potter jpg
Al Di Meola foto  Shutterstock jpg
Kanye West foto  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
aroganta jpg
WhatsApp Image 2023 09 22 at 15 24 02 jpeg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
caine jpg
Jennifer Aniston jpg
Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg