Cum să-ţi organizezi eficient toate hainele. 5 sfaturi utile pentru orice femeie

Cum să ţi organizezi eficient toate hainele 5 sfaturi utile pentru orice femeie jpeg

Ordinea din casă poate fi compromisă dacă nu îţi organizezi hainele. Fără un sistem bine pus la punct, ajungi să depui eforturi mai mari ca să îţi păstrezi hainele în ordine. Organizându-le eficient, vei economisi timp atât când faci curat, cât şi atunci când încerci să te decizi cu ce să te îmbraci.

Cum să-ţi organizezi eficient toate hainele

Inspiră-te din aceste sfaturi utile şi pune-le în practică pentru haine mai organizate şi mai puţin timp pierdut:  

1. Adoptă o perspectivă mai largă

De obicei, organizarea hainelor se referă la organizarea dulapului cu haine. De fapt, organizarea hainelor ar trebui să includă mult mai multe aspecte: de la depozitarea rufelor murdare, la spălarea şi uscarea lor. Pentru a-ţi păstra hainele într-o condiţie bună pentru cât mai mult timp, trebuie să le sortezi înainte să le pui la maşina de spălat. Astfel, poţi beneficia de programe de spălat create special pentru nevoile anumitor haine. Spre exemplu, aceste maşini de spălat Beko au diferite programe pentru: cămăşi, lenjerie, blugi, haine din lână, haine sport sau haine din bumbac.

Ca să îţi fie mai uşor să organizezi hainele care urmează să fie spălate, poţi opta pentru un coş de rufe compartimentat sau mai multe coşuri de rufe mai mici. În al doilea caz, le poţi eticheta în funcţie de tipul lor (lenjerie, bluze, pantaloni), material (bumbac, lână) sau nuanţa hainelor (închise, deschise, colorate).

2. Organizează pe categorii

Nu există soluţii universale. În funcţie de tipurile de haine, va trebui să adopţi diferite soluţii sau idei de depozitare. Nu ai cum să aplici aceeaşi tactică şi pentru pantaloni, dar şi pentru eşarfe, rochii sau hanorace. De aceea, e bine să începi procesul de organizare a hainelor prin împărţirea lor după categorii. Apoi, va trebui să găseşti cea mai eficientă cale de a le depozita. Spre exemplu, pentru lenjeria intimă ai putea opta pentru un sertar în care să foloseşti un separator sau un organizator, astfel încât să se păstreze ordinea şi să rămână vizibile toate articolele vestimentare.

3. Adaptează soluţiile de organizare la nevoile tale

Există multe soluţii şi idei de depozitare, însă acestea depind mult de locuinţă şi mobilier. Unele dulapuri au multe rafturi şi astfel favorizează aranjarea hainelor împăturite, pe când altele au un spaţiu imens pentru umeraşe. Multe dintre ele au un sistem mixt. În funcţie de toate acestea poţi pune în practică diferite trucuri. De exemplu, atunci când ţii hainele pe umeraş, împarte-le în două secţiuni: lungi şi scurte. Astfel, vei câştiga spaţiu suplimentar în dulap, sub bluze şi fuste. Acolo, poţi plasa cutii în care să depozitezi alte articole vestimentare, cărora nu le-ai găsit loc altundeva.

4. Separă hainele după anotimp şi eliberează spaţiu în dulap

Nu îţi aglomera spaţiul din dulap cu haine din afara sezonului. Ca să menţii totul în ordine, e bine să ai două mari sesiuni de organizare pe an, primăvara şi toamna. Cel mai eficient mod de a depozita hainele din afara sezonului este prin a folosi pungi vidate, care ocupă mult mai puţin spaţiu,  potrivit Buzzfeed.

5. Foloseşte umeraşe de culori diferite

Odată ce ai pus toate hainele în dulap, poate fi greu să găseşti un anumit articol vestimentar. Din fericire, există soluţii ca să distingi mai bine între haine. Cele puse pe umeraşe pot fi diferenţiate alegând umeraşe de culori diferite. Poţi sorta astfel hainele după ce categorie doreşti, cum ar fi în funcţie de tip (fuste sau rochii) sau stil (office, casual sau elegant). De asemenea, poţi crea un efect vizual interesant folosind umeraşe de aceeaşi culoare cu hainele şi aşezându-le în ordine, formând diferite combinaţii inedite.

Sursă foto: ShutterstockRecente

insula miliardarilor foto  Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie foto  Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei foto Shutterstock jpg
bebeluș foto  Shutterstock jpg
Rachel McAdams  jpg
Leonardo DiCaprio foto  Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii jpg
Zac Efron jpg
Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg